Bröd- och bakrecept från Afrika http://www.receptcentralen.se/brod-och-bak/afrika/ Bröd- och bakrecept från Afrika. Recept från Receptcentralen.se Tue, 23 Jul 2019 00:20:38 +0100 sv Hansson, Daniel Alinge, Henrik Copyright 2019 Afrikansk fruktkaka http://www.receptcentralen.se/brod-och-bak/afrikansk-fruktkaka/ En saftig och relativt nyttig kaka av sockerkakstyp med god smak av exotiska frukter. Känns detta recept för krångligt testa en [a href=*http://www.receptcentralen.se/brod-och-bak/sockerkaka/*]vanlig sockerkaka[/a]. http://www.receptcentralen.se/brod-och-bak/afrikansk-fruktkaka/ En saftig och relativt nyttig kaka av sockerkakstyp med god smak av exotiska frukter.

Känns detta recept för krångligt testa en vanlig sockerkaka.

Ingredienser (1 portion)

  • 200 g smör
  • 2 ½ dl socker
  • 3 ägg
  • 3+½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 dl grovhackade mjuka fikon
  • 1 dl gula osvavlade russin
  • 1 dl grovhackade valnötskärnor

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Smörj och bröa en rund sockerkaksform.
  3. Rör smör och socker poröst med elvispen. Vispa i ett ägg i taget på medelhastighet.
  4. Blanda vetemjöl och bakpulver noga. Rör ner blandningen i äggsmeten.
  5. Lägg nu frukt och nötter i plastpåsen tillsammans med ½ dl vetemjöl.
  6. Håll ihop påsen och skaka om ordentligt.
  7. Vänd ner frukten i kaksmeten och fördela den i formen.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen i ungefär 1 timme.
  9. Helst ska kakan både svalna och stå till sig över natt innan den blivit så saftig som den ska vara.
  10. Kan frysas och håller sig då i minst 3 månader.
]]>
recept Thu, 29 May 2008 12:38:14 +0100