Recept äppelpaj

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Äppelpaj

En härligt knäckig äppelpaj med kanelsmak. Görs helst på hösten när de svenska äpplena är mogna. Servera med glass eller vaniljsås.

Utskriftsvänlig version

Äppelpaj med sökord som paj, äpple, kanel, höst och efterrätt

Ingredienser (6 portioner)

  • Deg
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 5-6 syrliga svenska ekologiska äpplen
  • 2-3 tsk mald kanel
  • ½ dl råsocker strö

Tillagning

  1. Rör smöret med socker tills det blir ljust och poröst.
  2. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och arbeta samman till en deg.
  3. Ställ den kallt c:a 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Tryck ut degen i en smord pajform.
  6. Skala, kärna ur och klyfta äpplena fint.
  7. Lägg ut klyftorna i pajformen. Strö över råsockret och kanelen.
  8. Grädda mitt i ugnen c:a 25 minuter. Servera pajen ljummen.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Château Fontebride (Frankrike, 145 kr, varunr: 4113)

Kommentera detta Äppelpaj recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013