Bröd- och bakrecept från Asien http://www.receptcentralen.se/brod-och-bak/asien/ Bröd- och bakrecept från Asien. Recept från Receptcentralen.se Mon, 16 Sep 2019 18:06:42 +0100 sv Hansson, Daniel Alinge, Henrik Copyright 2019 Hello Kitty-tårta http://www.receptcentralen.se/brod-och-bak/hello-kitty-tarta/ Den japanska tecknade katten Hello Kitty har, trots avsaknade av både mun och olika ansiktsuttryck, gjort ett ostoppbart segertåg över hela världen de senaste 35 åren. En Hello Kitty-tårta är en perfekt tårta till både små och stora tjejer. Detta recept är tänkt att ge Kitty både huvud och kropp, men man kan såklart även bara göra själva huvudet. Receoptcentralen har såklart recept på både [a href=*http://www.receptcentralen.se/brod-och-bak/sugarpaste/*]sugar paste[/a] och [a href=*http://www.receptcentralen.se/brod-och-bak/tartbotten/*]tårtbotten[/a]. http://www.receptcentralen.se/brod-och-bak/hello-kitty-tarta/

Den japanska tecknade katten Hello Kitty har, trots avsaknade av både mun och olika ansiktsuttryck, gjort ett ostoppbart segertåg över hela världen de senaste 35 åren.

En Hello Kitty-tårta är en perfekt tårta till både små och stora tjejer.

Detta recept är tänkt att ge Kitty både huvud och kropp, men man kan såklart även bara göra själva huvudet.

Receoptcentralen har såklart recept på både sugar paste och tårtbotten.

Ingredienser (15 portioner)

  • 2 tårtbottnar
  • 1 stor sats sugar paste
  • Vaniljkräm
  • 4 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 4 äggulor
  • 3 msk majsstärkelse
  • 2 msk socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Övrigt
  • 4-5 dl vispgrädde
  • 1 ovalt gult vingummi
  • 2 runda svarta vingummin
  • svarta lakritssnören

Tillagning

  1. Gör en Hello Kitty-mall som håller sig inom sockerkaksbottnarnas storlek.
  2. Skär sockerkaksbottnarna efter mallen.
  3. Vaniljkräm: Lägg gelatinbladen i blöt.
  4. Blanda allt utom vaniljsockret i en liten kastrull.
  5. Sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknat, men låt den inte koka.
  6. Kram ur gelatinbladen och låt dem smälta i krämen.
  7. Låt krämen svalna och smaksätt den med vaniljsockret.
  8. Färdigställning: Vispa grädden.
  9. Dela sockerkaksbottnarna horiosontellt.
  10. Lägg vaniljkrämen mellan sockerkaksbottnarnas lager.
  11. Bred ut grädden ovanpå sockerkaksbottnarna.
  12. Klä in Kitty med den utkavlade sockerpastan.
  13. Dekorera med godiset.
]]>
recept Sun, 13 Sep 2009 13:50:56 +0100
Hemgjord marsipan http://www.receptcentralen.se/brod-och-bak/hemgjord-marsipan/ Att göra sin egen marsipan är inte ett dugg svårt om man har en matberedare tillhands. Hemmagjord marsipan blir dessutom mycket fräschare än marsipan som legat och möglat i butiken i flera månader. Marsipan är i grunden mandelmassa och florsocker. http://www.receptcentralen.se/brod-och-bak/hemgjord-marsipan/

Att göra sin egen marsipan är inte ett dugg svårt om man har en matberedare tillhands. Hemmagjord marsipan blir dessutom mycket fräschare än marsipan som legat och möglat i butiken i flera månader. Marsipan är i grunden mandelmassa och florsocker.

Ingredienser (1 portion)

  • 200 g sötmandel
  • 200 g strösocker
  • 1 äggvita
  • 1-2 msk kallt vatten
  • 300-400 g florsocker
  • valfri hushållsfärg

Tillagning

  1. Skålla och skala mandeln.
  2. Mixa mandlarna fint med matberedaren.
  3. Tillsätt strösocker och se till att allt mixas.
  4. Tillsätt äggvitan och vatten och kör till en hård smet.
  5. Tillsätt florsocker i omgångar och eventuellt mer vatten.
  6. Kör tills allt blandats väl.
  7. Färga in med valfri hushållsfärg.
  8. Blir mandelmassan torr under arbetets gång kan den friskas upp med lite kallt vatten.
]]>
recept Sat, 11 Apr 2009 17:45:20 +0100