Recept barkis

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Barkis

Gott vitt svenskt bröd utan onödiga tillsatser.

Utskriftsvänlig version

Barkis med sökord som vitt bröd, tillbehör, smörgås, söndagsfrukost och bröd

Ingredienser (2 portioner)

  • 50 g jäst
  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 2 tsk salt
  • 1 msk vit baksirap
  • 12-13 dl vetemjöl
  • äggvita
  • vallmofrön

Tillagning

  1. Smula jästen i en stor bunke.
  2. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken och värm tills det blir fingervarmt.
  3. Slå vätskan över jästen och rör tills det löst sig.
  4. Tillsätt salt, sirap och nästan allt mjölet.
  5. Arbeta degen kraftigt tills den blir smidig.
  6. Låt jäsa övertäckt i c:a 45 minuter.
  7. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och kånda den smidig.
  8. Dela degen i två delar och forma till bröd.
  9. Låt jäsa i c:a 30 minuter.
  10. Sätt ugnen på 225 grader.
  11. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö på vallmofrön.
  12. Grädda bröden på nedersta falsen i 10 minuter.
  13. Sänk värmen till 200 grader och grädda i 15 minuter till.
  14. Låt svalna mellan bakdukar.

Kommentera detta Barkis recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013