Recept briocher

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Briocher

Briocher är ett fransk portionsbröd som är vanligast till frukost men som även kan fungera som kuvertbröd.

Utskriftsvänlig version

Briocher med sökord som bröd, ägg, vitt bröd, tjejmiddag och klassiker

Ingredienser (20 portioner)

  • 2 dl fingervarmt vatten
  • 25 g jäst
  • ½ tsk salt
  • 4 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2 msk socker
  • 4 ägg
  • ca 7 dl vetemjöl

Tillagning

  1. Rör ut den smulade jästen med vattnet.
  2. Tillsätt salt och 4 dl vetemjöl.
  3. Arbeta ihop till en lös deg som ska jäsa c:a 1 timme.
  4. Ta en paus på c:a 50 minuter.
  5. Rör smör och socker mjukt.
  6. Blanda ner detta, resten av mjölet och äggen i den jästa degen.
  7. Arbeta till en smidig deg.
  8. Ta upp degen på mjölat bakbord. Lägg en sjättedel av degen åt sidan. Dela resten av degen i ca 20 bitar.
  9. Forma bitarna till släta bullar, som läggs i plåt eller folieformar.
  10. Rulla ut den sparade degen till 20 små kulor.
  11. Gör en fördjupning i bullarna och tryck fast kulorna där.
  12. Jäs bullarna ca 45 minuter.
  13. Sätt ugnen på 250 grader.
  14. Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen i ca 7-8 minuter.
  15. Låt brödet kallna på galler utan bakduk.

Kommentera detta Briocher recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013