Recept bröd med poolish

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Bröd med poolish

Bröd som bakas med poolish får en rikare arom och kräver mindre mängd jäst.

Utskriftsvänlig version

Bröd med poolish med sökord som bröd, mjöl, tillbehör, bulle och manitoba cream

Ingredienser (20 portioner)

  • Poolish
  • 5 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 300 g Manitoba Cream (eller vetemjöl special)
  • Bortgörning
  • 5 g jäst
  • 2 dl vatten
  • 500 g Manitoba Cream (eller vetemjöl special)
  • 10 g havssalt

Tillagning

  1. Poolish: Vispa ihop ingredienserna.
  2. Låt jäsa 4-5 timmar i rumstemperatur.
  3. Bortgörning: Blanda polishen med ingredienserna till borgörningen.
  4. Knåda på låg fart i en kitchenaid eller liknade i 12 minuter.
  5. Tillsätt salt och knåda ytterligare sex minuter.
  6. Låt jäsa i 90 minuter.
  7. Baka ut till 20 rundrivna bullar eller 2 bröd och jäs på plåt eller i jäskorg i 75 minuter.
  8. Värm ugnen till 250 grader.
  9. Ställ in bröden och spruta in vatten med en blomspruta.
  10. Efter 5 minuter sänk värmen till 200 grader.
  11. Om man gör 20 bullar: Lufta ugnen när bullarna stått 10 minuter i ugnen.
  12. Grädda i 4-5 minuter till
  13. Om man gör 2 bröd: Lufta ugnen efter 20 och 40 minuter.
  14. Totalt ska brödet stå i ugnen i 50 minuter.
  15. Låt bullarna eller bröden kallna på galler. Spraya gärna med vatten så krackelerar bröden vackert.

Kommentera detta Bröd med poolish recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013