Brytbröd med surdeg

Gott tillbehörsbröd med surdeg. Använd din favoritsurdeg.

Ingredienser (25 portion)

25 g jäst
1 ½ dl vit surdeg
50 g smör
3 dl vatten
2 msk honung
1 msk salt
1 dl fullkornsdinkel
9-10 dl vetemjöl

Tillagning

Smält smöret och låt svalna till 37 grader.

Smula jästen i en bunke, tillsätt smöret, honung, vattnet, surdegen och nästan allt mjölet.

Arbeta tyllen smidig deg. Tillsätt mer mjöl och saltet.

Låt jäsa 1 timme.

Rulla 25 bullar och lägg dem tätt på en bakplåt.

Låt jäsa 30 minuter.

Sätt ugnen på 250 grader.

Sätt in bullarna i ugnen och sänk genast värmen till 200 grader. Grädda i 12-14 minuter.

Fler liknande recept