Recept chokladcupcakes med hallonfrosting

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Chokladcupcakes med hallonfrosting

Goda cup cakes med härlig chokladsmak och passade hallonfrosting. Vill man inte ha strössel på så går det även bra med färska hallon.

Utskriftsvänlig version

Chokladcupcakes med hallonfrosting med sökord som cupcake, muffin, hallon, bakelser och bakverk

Ingredienser (20 portioner)

  • 3 ägg
  • 2 ½ dl socker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • Hallonfrosting
  • 80 g Philadelphiaost
  • 50 g mjukt smör
  • 200 g florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk koncentrerad hallonsaft
  • ev. röd karamellfärg
  • Garnering
  • strössel

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda i äggsmeten.
  3. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner i smeten.
  4. Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll denm till två tredjedelar med smet.
  5. Grädda c:a 15 min i mitten av ugnen.
  6. Hallonfrosting: Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och hallonsaft krämigt.
  7. Vispa i Philadelphiaosten.
  8. Färga eventuellt frostingen med någon droppe röd karamellfärg.
  9. Spritsa ut frostingen den på cupcakesen och garnera med strössel eller färska hallon.

36 kommentarer

  1. jahahahah:

    istället för philidelfia ost, kan man ta typ gräddfil då? eller helt enkelt bara skita i det?
    och på den här frostningen, kan man skita i karamell färgen ?

  2. glad:

    Du kan strunta i philidelfiaosten och karamellfärgen det går bra utan du kan ta hallon och mosa dom och blanda i hälsningar glad(:

  3. frågvis:

    Funkar det att frysa in frostingen? Ska göra många cupcakes till ett bröllop och vill kunna förbereda så långt det bara är möjligt. Hur länge håller muffinsen med frostingen på i kylen?
    Någon som vet så är jag evigt tacksam....

  4. Receptcentralen.se:

    Frågvis:

    Det funkar inte så bra att frysa frostingen.

  5. Nina:

    5 stjärnor

    Jättegoda:)
    Bakade 3 satser, med 4 satser glasyr, blev en hel del glasyr över, men det kan man ju slänga på en sockerkaka:)
    Jättesöta med silverkulor på! Rekomenderas varmt:)

  6. Angelica:

    3 stjärnor

    är de vanligt att de sjunker ihop när man tar ur ide ur ugnen? annars var de goda :)

  7. Bakaren:

    Jag undrar om det är kakaopulver man skall använda?

  8. sofia 7 år:

    de andra som skrev hade konstiga frågor som att om det står att man ska anvenda kakao så ska man anvenda kakao punkt-slut och så vet du det "bakaren" hoppas det går bra för alla som bakar. hhhhäääällllssssnnnniiiinnnngggaaarrrr sofia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  9. Anna:

    5 stjärnor

    De blev jääävligtt skiiiit goooaa!!!!!!!!!!
    typ bästa jag har ätit!!!<333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333

    mihihihihihihi<333333333

  10. Lina och Emmy:

    4 stjärnor

    MOHAHA

  11. neonflicka och kompis:

    5 stjärnor

    god!!!

  12. demse:

    hehe kul

  13. Helle:

    5 stjärnor

    Helt ok!!! folket gilla:)

  14. Louise 12 år :D:

    4 stjärnor

    Wow, det ser jättegott ut!
    Får jag ta och göra nu!

  15. en tjej:

    asså verkar skit gott, måste prova!
    Men ja undrar, går det att skita i philidelfiaosten? blir det gott utan också? det är många som säger olika, så är osäker ;o
    tacksam för svar :)

  16. Signe <3 11 år:

    4 stjärnor

    Väldigt gott :)
    Ellerhur?
    :D I LOVE CUPCAKES

  17. sofia 8 år:

    5 stjärnor

    man måste ha med philadefia ost, anars är det äkcligt!!

  18. sofia 8 år:

    5 stjärnor

    jag ääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääällllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllssssssssssssssssssssssssssssssskkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr dddddddddddddddddddddeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeemmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

  19. Henrik:

    Helt sant Julie, HD ær bæst! men jag ær konstigare æn dig!

  20. makki puienen:

    ni er helt kneppa, jag ær best ADHD

  21. Konstig.:

    Tror jag gjorde fel med frotsingen då den inte ser ut och på bild( alltså, den är liksom "sprucken" med mörk rosa sås i.. Eller något)..Gjorde dock precis som receptet men men.

  22. FredGeorge:

    5 stjärnor

    Vi äääääääääälskar dem! De är JÄTTEgoda!! Vi vill gärna göra dem igen!:P

  23. FredGeorge:

    5 stjärnor

    Vi skriver det här för att vi är GALNA!! ;P Vi är faktiskt Fred och George på riktigt! xD Vi använde grön karamellfärg istället för röd! Det ser lite konstigt ut men det ät bara kul!! :) Vi vill komma ihåg den här hemsidan! Vi MÅSTE komma ihåg den här hemsidan! :D GALNA hälsningar från Fred & George!!!! <3<3<3<3

  24. tenja:

    5 stjärnor

    ssssssssssssssssssssuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuupppppppppppppppppppppppeeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr gggggggggggggggggggggggggggggggoooooooooooooooooooottttttttttttttt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  25. Hej på dig!:

    0 stjärnor

    Jag och min kompis skulle bara göra frostingen, för att vi redan hade gjort muffinsen. Men problemet var att vissa ingredienser stod i gram. Det skulle vara mycket lättare om det stod i dl/msk/tsk. En till grej var att det blev jättelite frosting! Vi var tvugna att ta i mer av allt! Fy skam på den som gjorde detta recept!

  26. Jag :):

    Hej! Jag undrar en sak, måste man ha dem i en muffinsplåt eller kan man bara ha dem på en vanlig slät plåt? jag vill att de ska bli typ höga, ellerf fluffiga, eller vad man ska säga. Ska jag ta lite extra bakpulver t.ex?

  27. sandra och matilda:

    fy fan... muffinsen blev dränkta man såg inte något. fy skam på den som gjort detta jävla recept. ps forsstingen smaka rutten yoghurt (nästan som att någon hade satt ändan på frosstingen. tack för oss. muffins bloss

  28. sandra och matilda:

    0 stjärnor

    fy fy fy vi gjorde om det och de blev precis likadant.. fy skam på denna pensionären som skrivit detta recept med ögonbindel och bort klippta smaklökar,

  29. HOJKOJ:

    4 stjärnor

    As&uml;å det var supergott!!!!!! men vi tog inte hallon frostningen

  30. Moa:

    hej! går det att göra muffinsarna i miniformar och hur länge håller frostingen? blir den rinig eller går dom att ta med sig? :)
    tacksamm för svar kramar moa :)<3

  31. Ella :

    Heej this is the best cupcake 4-ever!!!

  32. Lisa 5 år :

    Det var syper gått :) Jag vil eta det varje dag!
    :) :) :) :) :) :) :) :) :)

  33. linkan:

    5 stjärnor

    suveränt gott!
    Tips: grädda muffinsen i 10 minuter istället så blir de lite härligt kladdiga i mitten.
    Istället för hallonsaft så mosade jag färska hallon och detta funka jätte bra!

  34. Tomte Achle:

    5 stjärnor

    Jag gjorde vaniljmuffins istället för chokladmuffins det blev jättegott! Och det behövs ingen röd karamell färg utan vit till frostingen men den blev jättegod! Och tyvär blev frostingen lös så vi provade med att låta den stelna :D

  35. Elsa:

    5 stjärnor

    Skiiiit gott, har användt receptet i typ 4 år asså OMG!! Sjukt gott!

  36. elsa:

    5 stjärnor

    har skrivit om det på bloggen men alltsåå sååååå goda!! http://www.nattstad.se/bestfriendslife/cupcakes-16260592

Totalbetyg: 4,2 baserat på 20 betyg

Kommentera detta Chokladcupcakes med hallonfrosting recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013