En äkta gammaldags chokladkaka.
Chokladkaka
Ingredienser (1 portion)
skorpmjöl
1 dl kakao
2 ¼ dl standardmjölk
1 ¼ + 1 ½ dl strösocker
125 g smör
2 ägg
2 msk vaniljsocker
3 ½ dl vetemjöl special
1 ½ tsk bakpulver
Tillagning
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa en avlång form.
Blanda kakao, den mindre sockermängden och mjölk i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt svalna av.
Rör smör och den större sockermängden pösigt.
Tillsätt ägg och vaniljsocker under omrörning.
Blanda bakpulver och mjöl. Tillsätt mjölblandningen till sockersmöret växelvis med kakaoblandningen.
Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ungefär en 1 timme. Låt svalna och ta ur ugnen. Skiva inte förrän precis innan den ska ätas så håller den sig saftigare.