Recept chokladsufflé

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Chokladsufflé

Enkel och god chokladsufflé som är utmärkt som dessert.

Utskriftsvänlig version

Chokladsufflé med sökord som choklad, efterrätt, dessert, kaffe och studentbuffé

Ingredienser (4 portioner)

  • 100 g mörk choklad
  • 2 msk starkt bryggt
  • 2 ägg
  • 2 tsk vetemjöl
  • 1 dl socker
  • smör
  • Till servering
  • vaniljglass

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smörj ugnssäkra portionsformar.
  3. Bryt chokladen i bitar och smält den i microvågsugn.
  4. Ta chokladen från värmen och tillsätt kaffet.
  5. Knäck äggen och separera gulor och vitor.
  6. Rör ner gulorna, mjölet och hälften av sockret i den smälta chokladen.
  7. Vispa vitorna och resten av sockret, lite i taget till fluffigt skum.
  8. Vänd försiktigt ner marängsmeten i chokladen.
  9. Fördela smeten i formarna, den bör inte fylla mer än ¾ av formarna.
  10. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter.
  11. Servera genast. Låt var och en göra hål i sin sufflé och lägga i en sked glass.

Kommentera detta Chokladsufflé recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013