Recept chokladtryfflar med kardemumma

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Chokladtryfflar med kardemumma

Kardemumma och choklad är två smaker som passar utmärkt ihop. Servera tryfflarna rumsvarma och helst samma dag som de gjorts.

Utskriftsvänlig version

Chokladtryfflar med kardemumma med sökord som kakao, choklad, billigt, kardemumma och jul

Ingredienser (20 portioner)

  • 250 g mörk blockchoklad
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 msk smör
  • 2 msk kardemumma
  • Överdrag
  • 250 g blockchoklad
  • 100 g kakao

Tillagning

  1. Smält chokladen i vattenbad och blanda med vispgrädde, smör och kardemumma. Ställ kallt i 20-30 minuter tills smeten är halvstelnad.
  2. Spitsa ut 20 kulor på en tallrik och ställ i frysen 5-10 minuter.
  3. Smält blockchokladen i vattenbad.
  4. Ta ut kulorna ur frysen och doppa dem i den smälta blockchokladen och ställ dem på ett fat bestrött med kakao.
  5. Ställ i fatet i frysen ca 5 minuter.
  6. Ta ut tryfflarna och rullar runt dem i kakaon. Servera rumsvarma.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Château Fontebride (Frankrike, 145 kr, varunr: 4113)

Kommentera detta Chokladtryfflar med kardemumma recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013