Recept chokladtryfflar med rom

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Chokladtryfflar med rom

Goda och lättlagade tryfflar med fin romkaraktär. Chokladtryfflar är godast att äta inom ett dygn efter tillagning.

Utskriftsvänlig version

Chokladtryfflar med rom med sökord som mörk choklad, kakao, enkelt, tjejmiddag och godis

Ingredienser (15 portioner)

  • ½ dl vispgrädde
  • 25 g osaltat smör
  • 150 g mörk choklad
  • ½ dl Kesella
  • 1 msk golden rom
  • 3 msk kakao

Tillagning

  1. Koka upp grädden i en kastrull. Låt smöret smälta i grädden.
  2. Ta kastrullen från värmen.
  3. Bryt den mörka chokladen i bitar och låt den smälta i grädden.
  4. Rör i Kesella och rom. Låt chokladen stelna något i kylen 1-2 tim.
  5. Forma den till kulor och låt dem stelna i kylen.
  6. Rulla tryfflarna i kakao.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Château Fontebride (Frankrike, 145 kr, varunr: 4113)

Kommentera detta Chokladtryfflar med rom recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013