Recept churros

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Churros

Ett hemgjort godis som härstammar från Spanien, men som är populärt även i till exempel Mexiko, Frankrike och Portugal.

Utskriftsvänlig version

Churros med sökord som snacks, friterat, smör, frasig och tjejmiddag

Ingredienser (6 portioner)

  • 2 ½ dl vatten
  • 125 g smör i tärningar
  • 1 krm salt
  • 1 msk socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • florsocker

Tillagning

  1. Hetta upp vatten, smör, salt och socker i en kastrull under omrörning.
  2. När det börjar koka tas kastrullen från värmen.
  3. Vispa ner mjölet, lite i taget, till en jämn smet.
  4. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och rör i ungefär 30 sekunder tills det bildas en deg som släpper lätt från botten.
  5. Ta kastrullen från värmen och låt svalna i 5 min.
  6. Tillsätt äggen, ett och ett, under omrörning tills degen blir blank och spritsbar.
  7. Värm oljan i en kastrull till 180 grader. Fyll smeten i en spritspåse med 8 mm stjärntyll.
  8. Spritsa ner 3-4 cm-rullar av smeten i oljan. Fritera tills churron fått fin brun färg. Ta upp och låt rinna av.
  9. Strö över florsocker.

41 kommentarer

  1. Jonte:

    1 stjärnor

    Riktigt dåligt recept, följde det noggrant och det blev bara platta degbitar, smaken fanns där som den ska vara, men något fel med receptet då dom inte blev som dom ska alls i värken form eller konsistens

  2. lotta:

    jag har ätit churros innan och tycker att det var himmelskt gott men när jag gjorde dom enligt det här receptet så blev det riktigt dåligt. Smeten blev för rinnig, det ska nog inte vara så många ägg som det står i receptet. Ska du testa så försök med 2 ägg istället för 4.

  3. Godis recept:

    4 stjärnor

    Mmmm! Älskar churros.

  4. Cami:

    Jag kommer från Spanien och...man har inte ägg i churros!! bara vatten, salt, mjöl och socker för att strö över i slutet.

  5. Ronja:

    0 stjärnor

    eee jag har ej gjort det här än men... vad ska jag göra ha ägg eller inte...jag är 12 år och jag heter ronja tack och hej

  6. Bersjön:

    Hallo Ronja !

    Du ska ha minst 6 ägg ! inte 4 !

    Jag har gjort churros många ggr och det blir perfekt då !

    mvh /berg

  7. Paola!:

    Jag kommer från chile och man ska EJ HA ÄGG I CHURROS! jajaja..

  8. pablo:

    5 stjärnor

    jag är också från chile klart att man ska ha ägg

  9. Birk:

    Hej Ronja!
    Jag är från Chile och vi använder fågelägg istället. Eftersom de är ganska små så måste man ha minst 12 stycken för att det ska bli bra.

    Kram Birk

  10. josé:

    3 stjärnor

    Håller med, fågelägg ska det vara. 10-12 st. De skall gjärna vara färska och nyligen plockade ur boet.

  11. joulin:

    JO DET SKA VA ÄGG MINST 6-7 st men lite mera mjöl
    så den blir fastare i smeten och fritera så hett som möjligt mums!

  12. Emma:

    Är det värsta ägg-kriget här eller? xD aja ha det bra allihopa och jag hoppas att Ronjas Chorros blir bra!

  13. carro:

    4 stjärnor

    mina blev jätte bra kanske inte så snygga men dem blev bra:P

  14. vero:

    0 stjärnor

    INGA ÄGG! shit ni svenskar kan inget. från spanien och har aldrig sett någon ha ägg i churros? :S

  15. Sven:

    jag är förvirad ska man ha ägg eller inte


    //Sven

  16. :):

    vad jag ser det så ska man alltså inte ha ägg om man gör spanska churros, men om man vill göra chilenska så ska man ha ägg...

    Men vart kan man köpa fågelägg då?

  17. A:

    2 stjärnor

    Höns är ju en fågel

  18. Madrid:

    4 stjärnor

    Churros har olika recept på olika platser i världen. I Madrid har man tex potatis i och gör tjocka churros som man fyller med vaniljkräm, chokladkräm eller annat. Smaken liknar våra vanijmunkar, men med mer och godare fyllning. Till utseende och storlek (men inte smak) påminner de om en fransk hotdog, där korven motsvarar fyllningen.

  19. Mollie:

    eh Ägg eller inte och hur mkt ägg ska man ha Max vet ej jag är
    12 år :P

  20. jesper:

    Ehm.. Ska man ha ägg eller inte ? haha

  21. Elin:

    4 stjärnor

    De blev väldigt fula haha, men smaken var det ingen fel på, så jag är nöjd ;)

    Anväde ägg.

  22. HejsanSvejsan:

    4 stjärnor

    Bra recept, ska testa ngn gång :)

  23. Diaz:

    4 stjärnor

    Tjäna Cami...
    Du kanske kommer från spanien men inte Churros. Spansk lag gäller inte universellt!

  24. Madicken:

    4 stjärnor

    Ha tre ägg i gjorde dem precis och det blev skit bra <333

  25. Anneli:

    5 stjärnor

    Perfekt med 3 små ägg! Jättegott, bättre än dem man köper på marknader!

  26. LLIN:

    Jag förstod inte direkt.Ägg eller inte? Uppskattar hjälp. Ska göra churros till min födelsedag och vill gärna få de rätt.Är det någon som har gjort båda och vet skilllnaden?
    Tack!!

  27. Etct:

    Hej, Vi ska baka på hemkunskapen någon spansk bakelse och bjuda några som kommer från andra länder hit om 1 vecka. Går denna bakelse och frysa eller blir dom helt förstörda då?

  28. Jessica:

    4 stjärnor

    Jätte bra recept, men jag fick göra om lite. Ta 3ägg istället för 4. Och man behöver absolut mer mjöl!!

  29. Anonym:

    4 stjärnor

    Ägg ska man inte ha i churros och mer mjöl ska det vara annars blir dem inte fasta..
    Tack o hej

  30. anonym mummer två:

    4 stjärnor

    ta ett ägg i smeten det blir skit bra!!!:-)

  31. Iniesta:

    2 stjärnor

    Churros är inte från Chile. Det måste vara nåt gammalt indianrecept eftersom man ska plocka ägg ur ett fågelbo...

  32. Hämlig :

    Hej jag är 10 år och bakar ofta och på min semester åker vi till spaninen jag äter alltid churrus då och tänkte prova att baka churrus.
    Men ska man ha ägg i spaninska churrus?
    För jag vet inte vad jag ska tro på!?

  33. En vuxen:

    Skärp er för i helvette.

  34. Seriöst:

    0 stjärnor

    Seriiiööst ska man ha ägg eller inte, följ recepten första gången sen kan man fundera över äggen.

  35. Seriöst här igen:

    4 stjärnor

    Man ska ha med ägg recepten är rätt.
    Dom har ju inte förklarat utförandet av recepten detaljerad.
    När smeten är klart kokat och du tar bort det från värmen så ska man vänta så att smeten kallnar innan man lägger in äggen var och en.
    Om smeten är kokande och du lägger in äggen direkt så blir det bara vattnig och kletig blandning.
    Mvh

  36. Lollan:

    1 stjärnor

    Dåligt recept!

  37. DICK:

    1 stjärnor

    Tjenare allihopa! Ni kan inte skriva vad som är rätt och fel eftersom att alla lagar mat olika

  38. DICK:

    1 stjärnor

    Tjenare allihopa! Ni kan inte skriva vad som är rätt och fel eftersom att alla lagar mat olika

  39. kyckling:

    Jag rekommenderar 2 strutsägg.

  40. Cute:

    1 stjärnor


    Jag har inte testat det än men jag vet att det kommer att bli för rinnigt,förresten är det ett ägg-krig här eller?

  41. Life hacks:

    1. köp 2. Ät

Totalbetyg: 2,8 baserat på 24 betyg

Kommentera detta Churros recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013