Recept daimcheesecake

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Daimcheesecake

En härlig fryst cheesecake med daim. Gillas även av barn. Gillar man daim så har finns här många
daim-recept.

Utskriftsvänlig version

Daimcheesecake med sökord som daim, cheesecake, tjejmiddag, buffé och studentbuffé

Ingredienser (8 portioner)

  • Botten
  • 75 g smör
  • 14 digestivekex
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 125 g Philadelphiaost
  • 3 äggvitor
  • 3 pkt dubbeldaim

Tillagning

  1. Botten: Smält smöret.
  2. Kör digestivekexen i en matberedare.
  3. Häll på smöret och kör ihop till en smulig massa.
  4. Tryck ut massan i en springform.
  5. Fyllning:Vispa grädden med vaniljsocker i en skål.
  6. Vispa äggvitor till hårt skum i en annan skål.
  7. Vispa ägggulor med socker i en stor skål och tillsätt Philadelphiaost.
  8. Tillsätt de två första skålarna i den stora skålen. Rör ihop.
  9. Krossa eller skär två av daimpaketen i småbitar och rör i smeten.
  10. Häll i smeten över digestivebotten.
  11. Ställ kakan i frysen minst 5 timmar.
  12. Ta ut cheesecaken 15 minuter innan servering.
  13. Hacka det sista daimpaketet och strö på.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Château Fontebride (Frankrike, 145 kr, varunr: 4113)

14 kommentarer

  1. Emma :

    5 stjärnor

    Helt underbart god....Måste man prova på om man gillar daim...:p
    Mums Mums Mums

  2. B1B2:

    5 stjärnor

    ja vi ska testa den på nyår.!verkar underbar

  3. kakmonstret:

    5 stjärnor

    Receptet är jätte bra helt underbart god blir den:D rekommenderar att sätta daim och degistive i lager tex 2 lager också då blir den riktigt smarrig ! mums=)!

  4. Isabella:

    5 stjärnor

    Fruktansvärt god, kommer göra denna fler gånger..

  5. Lina:

    5 stjärnor

    Åt den i helgen och jag älskade den, måste lagas fler ggr!

  6. Fanny:

    5 stjärnor

    Supergod !
    Måste prövas om du gillar daim (:

  7. Mergime:

    5 stjärnor

    alla älskade den då jag gjorde den till min födelsedag. men den var riktigt mättanda men super god!! rekomenderas verkligen lätt att göra med ;)

  8. Leone:

    Precis skjutsat in min i frysen.
    Hade dock i lite mer Philadelphia än vad som stod i receptet, eftersom jag älskar Philadelphia, gör den lite extra fräsch. Hoppas den ska smaka imorgon.

    Glad påsk på er alla!

  9. Frida:

    5 stjärnor

    Helt underbar! Den blir en aning söt, men om man lägger på färskfrukt så blir det verkligen picken över i:et. Vi slickade faten så om du vill göra en kanon dessert så är detta en!

  10. Emma:

    5 stjärnor

    Underbart god.=)) Perfekt som dessert på sommaren fast även på vintern.

  11. Marielle och Angelica:

    God men smakade lite mycket glass :p

  12. Marie:

    5 stjärnor

    Mycket god. Jag drog ned till 1 dl socker och ökade på till 200 gram Philadelfia. Det blev väldigt gott.

  13. Angelica:

    Jag står nu och ska baka denna och blir alltid lika besviken på folk som lägger ut recept och verkar tro alla ska kunna förutse hur vissa saker menas. Jag är inte en storbakare och har därför ingen koll vad som menas med vispa grädde.. HUR LÄNGE?HUR MYCKET?TILL VILKEN KONSISTENS LIKSOM?

  14. Ungbakare:

    Kan man ha kladdkaksbotten istället? Tacksam för svar!

Totalbetyg: 5 baserat på 10 betyg

Kommentera detta Daimcheesecake recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013