Engelska scones

English scones äts främst till afternoon tea, men de går även bra till en lyxigare frukost eller brunch. Scones är det snabbaste sättet att själv fixa färskt bröd till frukost eller mellanmål. Den snabbe fixar sina scones på 15 minuter blankt.

Ingredienser (8 portion)

4 dl fint vetemjöl (med bakpulver)
50 g smör
1 ½ dl mjölk
1 msk strösocker
½ tsk salt

Tillagning

Sätt ugen på 225 grader.

Sikta mjölet genom en sil.

Tillsätt socker och salt.

Klicka ner fettet i mjölet och blanda till en grynig massa.

Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.

Ta upp degen på mjölat bakbord.

Kavla eller platta ut till en 2 cm tjock kaka.

Ta ut kakor med kakmått eller ett tunnt glas, 5 cm i diameter.

Samla ihop den överblivna degen, kavla ut och ta ut nya kakor. Upprepa tills degen är slut.

Lägg kakorna på bakplåtspapper på en ugnsplåt.

Grädda sconesen i 10-12 minuter.

Servera sconesen nygräddade, med smör, sylt och eventuellt grädde.

Fler liknande recept