Enkel pepparkaksdeg

Ett enkelt recept på pepparkasdeg. Degen gör man kvällen innan man ska baka papparkakor. Glöm inte julmusiken när det blir dags för pepparkaksbaket.

Ingredienser (1 portion)

150 g smör
2 ½ dl strösocker
½ dl ljus sirap
1 dl vatten
1 msk torkad och malen ingefära
1 msk torkad och malen kanel
½ msk torkad och malen nejlika
1 tsk kardemumma
½ tsk bikarbonat
7 ½ dl vetemjöl

Tillagning

Dag 1: Rör socker, sirap och smör smidigt.

Blanad mjöl och bikarbonat.

Tillsätt kryddor och vatten arbeta in mjölblandningen i omgångar till en homogen deg.

Låt degen vila i kylen över natten.

Dag 2: Sätt ugnen på 225 grader.

Baka ut pepparkakor med olika motiv och lägg på osmorda plåtar.

Grädda tills de får lagom med färg.

Låt svalna på galler. Förvara i lufttäta plåtburkar.

Tips! Har man få plåtar eller vill undvika disk ska man ställa ut plåtarna på altanen eller balkongen för att svalna snabbare.

Fler liknande recept