Enkelt knäckebröd

Tunnt och sprött knäckebröd som är lättbakat och har en god smak av kummin och fänkål. Förvara torrt så att det inte mjuknar. Knäckebröd är ett måste både till jul och midsommar.

Ingredienser (20 portion)

10 g jäst
2 dl kallt vatten
½ msk hel kummin
½ msk hel fänkål
1-2 tsk salt
2 dl grovt rågmjöl
1 dl rågsikt
2 ½-3 dl vetemjöl

Tillagning

Lös jästen i vattnet.

Mortla kummin och fänkål grovt.

Rör ner kummin, fänkål, salt och det mesta av mjölet i vätskan.

Arbeta till en smidig deg.

Låt jäsa 1 timme.

Sätt ugnen på 200 grader.

Dela degen i 5 bitar.

Kavla ut till ovala, tunna knäckebröd, stora som en ugnsplåt, på mjölat bakbord.

Grädda bröden i mitten av ugnen, 8-10 minuter, tills de hårdnat.

Låt kallna på galler.

Fler liknande recept