Enkla baguetter

Enkla baguetter som inte kräver mycket jobb. Slarva inte med jäsningen, det är bland annat den som ger brödet dess arom. Baguetter är ett måste till sallader och medelhavsmat.

Ingredienser (3 portion)

0,5 pkt jäst
4 dl fingervarmt vatten
1 msk olivolja
1 msk honung
1 tsk salt
11-12 dl vetemjöl

Tillagning

Vispa jästen och vattnet. Tillsätt olivoljan, saltet och honungen. Vispa lite till.

Blanda i 10 dl av mjölet. Arbeta ihop till en ganska lös deg. Låt jäsa i 1 timme.

Ta upp degen på ett kraftigt mjölat bakbord och knåda den en stund. Dela den i tre delar och rulla ut varje del till plåtens längd. Låt jäsa i 20 minuter.

Sätt ugnen på 275 grader. Vrid varje baguette och låt dem jäsa 20 minuter till.

Grädda mitt i ugnen i 6 minuter, sänk värmen till 200 grader och grädda ytterliggare 7-8 minuter.

Låt svalna på galler under bakduk.

Fler liknande recept