Recept enkla frukostbullar

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Enkla frukostbullar

Nybakta frukostbullar är ett underbart sätt att börja dagen. Stig upp en timme tidigare än familjen och gör dessa enkla frukostbullar så kommer du att ligga på plus resten av dagen. Gör du dessutom en god cappuccino var till alla som vill ha och färskpressar lite apelsinjuice blir du poppis i en vecka.

Utskriftsvänlig version

Enkla frukostbullar med sökord som bröd, smörgås, söndagsfrukost, billigt och vegetariskt

Ingredienser (24 portioner)

  • 1 pkt jäst
  • 7 dl fingervarmt vatten
  • 1 msk honung eller strösocker
  • 2 msk olivolja
  • 15-16 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk salt
  • ägg
  • sesamfrön

Tillagning

  1. Smula ner jästen i en stor degbunke och rör ut den med lite av det fingervarma vattnet.
  2. Tillsätt resten av vattnet, honungen, olivoljan, saltet och nästan allt mjölet. Arbeta kraftigt i maskin eller med elvispens degkrokar tills degen är smidig, men ändå lite klibbig.
  3. Låt jäsa i minst 30 min.
  4. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 20-24 lika stora bitar. Forma till runda bullar och fördela dem på två smorda plåtar.
  5. Låt jäsa i minst 30 min.
  6. Sätt ugnen på 225 grader.
  7. Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön.
  8. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.

49 kommentarer

  1. Freja:

    4 stjärnor

    Man kan riva lite permesan över dem innan man sätter in de i ugnen , blir svingott och lite mer smak !

  2. Jessica:

    0 stjärnor

    Nä dessa bullarna vad inte ens i närheten av änkla.. förvisseligen är jag kass på att baka men ändå xD

  3. Anna - Greta Larsson:

    Tips till dom som misslyckas!
    Sälj dom till dom fattiga.

  4. Danny:

    4 stjärnor

    mycket goda bullar.

  5. Tobbe:

    4 stjärnor

    Lätta att göra och jätte goda.
    Och jag bakar inte mycket så det säger allt :D

  6. haffe:

    5 stjärnor

    låter smarrigt ska testas imorgon =)

  7. Jenny:

    5 stjärnor

    Otroligt goda och väldigt enkla att göra=) Tips, ersätt en del av mjölet med Grahamsmjöl för o få grova bullar.

  8. Sandy:

    5 stjärnor

    Superbra och jättelätt!!!! Är hemma med småbarn och då passade de perfekt!! Tar ingen tid från barnen heller!! Underbart!! Lätt att variera med olika frön på, eller ost!!

  9. Hanna:

    3 stjärnor

    Jätte lätta att göra jag har i lite solros frön i degen sen toppar jag med det det blir jätte gott !

  10. Louise:

    5 stjärnor

    Superenkla och jättegoda bullar!
    Bjöd på dessa på dotterns 2 års kalas och alla tyckte att dom var super!
    Hade vallmofrö och solrosfrö på mina.

  11. lol lol:

    2 stjärnor

    dör inte jästen om man har i salt o honung i början? vänta med det tills du knådat ihop degen så ser ni att det blir mycket bättre =)

  12. Bröd recept:

    Ett bröd som passar utmärkt till en lördag frulle. :)

  13. Wallberg:

    5 stjärnor

    Det låter härligt gott, ska testa att göra dessa bullar om ett tag :D

    Mumsigt med hemlagade bullar, var länge sedan jag åt hembakat nu =)

  14. Helene:

    4 stjärnor

    Mycket goda, och lätta :)
    Jag bytte även ut lite mjöl mot grahamsmjöl och hade i lite riven morot och basilika. Mitt lilla experiment blev lyckat :)

  15. caroline:

    5 stjärnor

    jättegott!!! jag har inte bakat så mycket, speciellt inte bröd men detta var hur enkelt som helst att göra. o vad gott det blev! detta ska jag göra fler av i fortsättningen...MVH

  16. Ebba:

    5 stjärnor

    sving gott!!
    Jag bakar inte så mycket, med dessa var enkla att göra & riktigt goda..

  17. Annelie :

    5 stjärnor

    Fantastiskt! Jag blandade mjölsorter friskt, hade i vetemjöl, lantbrödsmjöl, grahamsmjöl och rågsikt, och så lade jag i pumpakärnor också. Fruktansvärt gott! Och lika bra dagen efter!
    Kommer definitivt göra det igen!

  18. Arne:

    5 stjärnor

    Otroligt kulinariskt tillfredsställande bullar.
    En sufflerande känsla av välbehag spreds genom min eminenta kropp.
    Bravissimo!

  19. Thomas :

    5 stjärnor

    Häll i torkad basilika och istället för sesamfrön
    Tar ni oregano på det blev super gott! <3

  20. strumpan:

    4 stjärnor

    jättegoda bröd som också kallas rosenbullar. dom blir värkligen jättegoda!

  21. Bakaren:

    4 stjärnor

    Riktigt goda bullar.
    Men man ska inte lägga dem för nära varandra på plåten. Då blir dom inte liga runda ocg fluffiga.

  22. ZR:

    Ska testa dessa bullar ikväll. Imorgon blir det frukost med mammamorna och barnen så vi få se vad dem säger om dem.

  23. Evelina:

    3 stjärnor

    goda bullar men tyckte dem var svåra att göra. Jag är ingen kalaspingla i köket, men trodde dock att det skulle vara enklare att göra dem!

  24. egzon:

    den var god men varför har ni inte ostkaka

  25. Receptcentralen.se:

    @Evelina:
    Träning ger färdighet!

    @egzoon:
    Det kan man verkligen fundera på. Mest kanske för att vi aldrig testat.

  26. Annica:

    5 stjärnor

    Jag har gjort det här receptet flera gånger just för att det går fort att baka! Jag har varierat med flera mjölsorter och frön, olika topping och så också. Superenkelt grundrecept som går att variera i det oändliga! :D

  27. Jennie:

    Jag blandade vilt olika mjölsorter, kastade i lite solrosfrön och linfrön! Hoppas att det ska smaka bra! Återstår att se!

  28. Linn:

    0 stjärnor

    Någon annan som haft problem med att degen blivit så oerhört kladdig? Så kladdig att det knappt går att göra något med den? Tycker jag följt recept så gott jag kan men endå blir degen alldeles för klibbig...

    Tycker inte det här var det minsta enkelt.

  29. mia:

    5 stjärnor

    jätte goda och enkla... lite kladdig deg men tog mjöl på händerna och rulla då blev de bra=)

  30. Matilda:

    5 stjärnor

    Alltså shit vad enkelt de var att baka det här! Super gott som nybakat med smält smör o en ostskiva :) godast som ljummet man kan mickra brödet lite innan man ska käka :)

  31. Linnéa "matvraket" hehe ;):

    5 stjärnor

    Har smakat första tuggan nu, med smör som smälte, ost och en skiva färsk tomat. Riktigt gott ! nu tillbringas frukosten med mamma och pappa som blev glada över att jag bakat bullar :)
    rekomenderar verkligen detta receptet ! skitgott ! :D

  32. Sandra:

    5 stjärnor

    Det var enkelt att göra och resultat blev gryyymt! Dom blev jätte goda, kommer absolut använda mig av detta recept fler gånger :)

  33. fiselina:

    3 stjärnor

    Skit gott med nybakat bröd imorn till frukosten!

  34. äggan:

    hej jag heter älsa kallas för äggan älska dom här bullarna eller bröden skit gott til ägg ;)

  35. juddyy habbibi:

    jagg hetter juddyy ug jagg gillar mycket jätte den här bröden!!

    jalla kable!

  36. Anna:

    5 stjärnor

    Riktigt goda. Blandade rågsikt vetemjöl och fulkornsdinkelmjöl och det blev riktigt kanon :) Kommer göras många gånger

  37. Kristina:

    Har höga förväntningar på brödet efter allt positivt alla skrivit :) Har det på första jäsningen nu. Hade i solrosfrön i degen samt bytte ut 5 dl av mjölet mot"4 sädeslag".

  38. Elize:

    5 stjärnor

    Riktigt, riktigt goda frukostbullar! blev superbra faktiskt! Testa att tillägga lite vallmofrön på det, så blir det ännu godare! ;)

  39. emma,e:

    4 stjärnor

    D,är typisk bror duktig eller värdmästare..
    mycket goda frukostbullar.........

  40. Jennifer:

    Sämsta bullarna jag bakat. Bakar jätteofta men vet inte vad som gick snett här.. Klibbigaste degen någonsin. Halva degen satt fast på bordet och halva på mina händer... Kommer inte att använda mig av detta igen.

  41. Linn:

    5 stjärnor

    Kan hålla med om att degen var väldigt klibbig, därför tog jag i extra mjöl så att det gick att forma degen. I övrigt är detta de bästa frukostbullarna jag bakat! Ps! Man behöver ingen olivolja, smakar lika gott utan!

  42. Em:

    4 stjärnor

    Jag hade i timjan, oregano, lite anis, salt och hackade solrosfrön i smeten, och toppade sedan brödet med riven västerbottenost. Jag plattade dessutom till bullarna så det blev mer som kakor, och gjorde eget vitlökssmör som tillbehör på bordet. (Tänk på att inte ha i för mycket vitlök i smöret när man har det som tillbehör) . Resultatet blev ett pizzaliknandebröd, med perfekt botten och knaprig ost yta.

  43. Karin:

    5 stjärnor

    Alla som har problem med "för klibbig deg", det är bara att hälla i lite mer mjöl. Men har man för mycket mjöl vs. vatten så blir det inte lika fluffiga bullar.
    Har inte alls med dåligt recept att göra, snarare logik, klibbigt? Mer mjöl!

  44. Jenny Lövgren:

    5 stjärnor

    Hejsan
    Jag jobba natt och brukar baka dessa till mina bonde. Så det lukta gott i hela huset.
    Mycket bra att hinna baka samtidigt som man gå på larm.
    Tack så mycket för receptet!!!!
    Ett tips släng på en skiva oss uppe på bullarna blir de duktigt smariga.

    <3

  45. Sussie:

    5 stjärnor

    Supersmarriga. Finns alltid i min frys! Kanonrecept!

  46. Johannes:

    5 stjärnor

    toppen recept, riktigt enkla bullar och otroligt goda.:) Ska testa med lite ost på som någon tipsade om, mannagryn kan nog med vara gott

  47. Marianne Karlsson:

    5 stjärnor

    För er som har gluten kan jag rekommendera att byta ut mjölet till glutenfritt mjöl.Helt underbara goda bullar. Mycket enkla att baka.Gör gärna dubbel sats och stoppa bullarna i frysen.Perfekt att ha tillgång till nybakat även på helgerna.

  48. maribel:

    5 stjärnor

    Jag bakar 4 gånger nu och jag vill gärna göra den många gånger till. Min dotter och min pojkvän gillar den. Tack för det !

  49. Michaela:

    5 stjärnor

    Dom här brödbullarna gjorde jag till Sonens kalas! Satt fram dom nygräddade och varma och alla ÄLSKADE dom! Bra att äta något matigt innan det blev dags för tårta!

    Tack för receptet!

Totalbetyg: 4,3 baserat på 39 betyg

Kommentera detta Enkla frukostbullar recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013