Flätat toastbröd

Ett lite nyttigare toastbröd än det man kan hitta i livsmedelsbutikerna. Receptet ger två limpor.

Ingredienser (2 portion)

600 g vetemjöl
2 msk honung
1 äggula
25 g jäst
3 dl mjölk
50 g smör
2 tsk salt
smör till formen
1 uppvispat ägg till pensling

Tillagning

Väg upp mjölet och blanda i äggula, salt, honung och smör i en degbunke.

Vispa mjölk och jäst och häll det i degbunken. Knåda den i 10 minuter med maskin.

Smöra 2 brödformar.

Dela degen i 6 delar. Rulla ut delarna till längder. Fläta 2 bröd av längderna och lägg i de smorda formarna.

Låt jäsa i 90 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader.

Pensla bröden med det uppvispade ägget.

Spruta in vatten i ugnen med en blomspruta och sätt in bröden.

Grädda i 7-8 minuter och sänk därefter värmen till 200 grader. Grädda i 7-8 minuter och sänk värmen till 175 grader.

Ta ut bröden efter 35 minuter och stjälp ur dem ur formarna. Sätt in den på en plåt i 5 minuter till.

Låt svalna på galler.

Fler liknande recept