Recept folkets bröllopstårta

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Folkets bröllopstårta

Vill man ge sig på att baka folkets bröllopstårta till kronprinsessbröllopet så har vi här anpassat receptet till två tårtor. Har man ont om tid och inte hinner göra allt från grunden finns det följande produkter redan färdiga: anslag, jordgubbssylt, bavaroise/moussepulver och vaniljarom.

Utskriftsvänlig version

Folkets bröllopstårta med sökord som bröllop, tårta, mandel, kändis och vanilj

Ingredienser (16 portioner)

  • Mandelanslag Duchesse (botten)
  • 1 dl ägg
  • 1 äggula
  • 60 g strösocker
  • 25 g mandelmjöl
  • 60 g vetemjöl
  • Jordgubbskompott
  • 225 g frysta jordgubbar
  • 15 g citronpuré
  • 85 g strösocker
  • 7 g gelatinblad eller gelatinpulver
  • Mandelkrisp
  • 30 g mandelpraliné
  • 15 g mjölkchoklad
  • 5 g kakaosmör
  • 45 g Branflakes eller Cornflakes
  • Vaniljbavaroise/mousse
  • 3 dl mjölk
  • 50 g strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 100 g äggula
  • 50 g strösocker
  • 10 g gelatinblad eller gelatinblad
  • 3 dl lättvispad grädde

Tillagning

  1. Mandelanslag Duchesse (botten): Vispa upp ägg, äggula och strösocker.
  2. Sikta vetemjölet och blanda det med mandelmjölet,
  3. Vänd ner i äggblandningen.
  4. Bakas i 180 grader 22-25 minuter.
  5. Ta ut ur ugnen och vänd upp och ner på ett bakplåtspapper.
  6. Jordgubbskompott: Koka upp socker, jordgubbar och citronpuré.
  7. Blötlägg gelatinbladen.
  8. När jordgubbarna börja mjukna vispa sönder dem lite så att bitarna ej blir för stora.
  9. Koka allt på låg värme i 10 minuter.
  10. Fördela kompotten i 14 cm ringar eller gummimattor, när den kallnat, går även bra att frysa in i en kapsel och sedan spritsa ut när den tjocknat.
  11. Mandelkrisp: Smält mjölkchokladen tillsammans med kakaosmöret och tillsätt mandelpralinén.
  12. Krossa Branflakes/Cornflakes med en kavel och blanda i.
  13. Fördela blandningen på två bakplåtspapper och kavla ut det tunt ca 2-3 mm. Använd ett bakplåtspapper på toppen vid utkavling.
  14. Ställ i frysen.
  15. Vaniljbavaroise/mousse: Blötlägg gelatinbladen.
  16. Koka upp mjölk, strösocker och vaniljstången.
  17. Vispa ihop äggula och strösocker, när mjölken kokar slås den över äggblandningen under vispning och sedan tillbaka i kastrullen.
  18. Värm till 85 grader och sedan tillsätts gelatinbladen.
  19. När vaniljblandningen blivit 22 grader vänds den ner i den lättvispad grädden.
  20. Montering: Dela anslagen på fyra, varav två bottnar per tårta.
  21. Lägg i ett 5 cm plastband i 16 cm tårtringar och lägg sedan i en botten.
  22. Lägg i en skopa vaniljbavaroise och tvista sedan i jordgubbskompotten, på den fördelas sedan krispet och ytterligare en botten.
  23. Fyll upp med bavaroise. Ställ in i frysen.
  24. Tag ut tårtorna och låt de gärna tina lite innan man stryker upp dem med grädde och klär dem med extra vitmarsipan kavlad ca 3 mm tjock.
  25. Pikera ett mönster med kristyr eller vit choklad sikta på florsocker, knyt dit det vita bandet och avsluta med att sätta dit kronan.

Kommentera detta Folkets bröllopstårta recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013