Recept fransk baguette

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Fransk baguette

Ett klassiskt franskt matbröd som gjort sitt segertåg över hela världen. Det avlånga brödet har fått sitt namn efter det franska ordet för käpp. Enligt de franska brödlagarna får bröd endast göras av vatten, mjöl, jäst och salt - men vi fuskar lite med olivolja.

Utskriftsvänlig version

Fransk baguette med sökord som klassiker, tillbehör, vatten, buffé och vetemjöl

Ingredienser (4 portioner)

  • 25 g jäst
  • ½ l vatten
  • 1 msk salt
  • 2 msk olivolja
  • 1,2 l vetemjöl

Tillagning

  1. Värm vattnet till 37 grader och smula ner jästen i vattnet. Rör om.
  2. Häll i salt, olivolja och c:a 1 liter av mjölet.
  3. Arbeta ihop degen tills den känns smidig och fin. Låt jäsa under duk i en timma.
  4. Mjöla ett bord och ta upp degen. Dela den i fyra bitar. Forma till baguetter och placera på plåtar. Pudra över lite mjöl.
  5. Låt jäsa i 30 minuter uinder duk.
  6. Sätt ugnen på 275 grader.
  7. Grädda mitt i ugnen i c:a 15 minuter.
  8. Låt svalna på galler utan duk.

Kommentera detta Fransk baguette recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013