Recept frukttartelette

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Frukttartelette

Fransk bakelsepaj som man gör med säsongens frukter.

Utskriftsvänlig version

Frukttartelette med sökord som paj, efterrätt, fikabröd, elegant och frukt

Ingredienser (12 portioner)

  • Pajdeg
  • 6 dl vetemjöl
  • 250 g smör
  • 3 msk kallt vatten
  • 2 tsk strösocker
  • Fyllning
  • 250 g philadelphiaost
  • ½ dl florsocker
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • äppelgelé
  • Frukt
  • jordgubbar
  • kiwi
  • mandarin
  • hallon
  • smultron
  • vindruvor

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela smöret i mindre bitar och blanda det med mjöl, vatten och strösocker till en deg.
  3. Kavla ut degen och ta ut 12 rundlar med ett mått med c:a 7 cm i diameter.
  4. Klä tarteletteformar med degrundlarna, gör små hål med en gaffel i bottnen och låt dem stå i kylen 10 minuter.
  5. Täck varje skal med bakplåtspapper och fyll dem med ris eller torkade gula ärtor.
  6. Grädda dem 10 minuter.
  7. Ta bort papper och ris- eller ärtfyllning och grädda ytterligare 5–7 minuter.
  8. Låt dem kallna helt innan du fyller dem.
  9. Vispa ihop philadelphiaost, florsocker och citronsaft.
  10. Lägg blandningen i formarna.
  11. Lägg på valfri skivad frukt.
  12. Värm äppelgelé tills den smält och pensla den rikligt över frukten.

Kommentera detta Frukttartelette recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013