Recept gi-bröd

Hoppa till innehållet
Recept centralen

GI-bröd

Saftigt bröd med förhållandevis lågt glykemiskt index. Detta yoghurtbröd är lämpligt att äta till frukost efter att man gått igenom fas 1, alltså efter de inledande 4 veckorna.

Utskriftsvänlig version

GI-bröd med sökord som nötter, bröd, linfrö, dinkel och gi

Ingredienser (1 portion)

  • 3 dl dinkelsikt
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 1 dl sojamjöl
  • ½ dl linfrön
  • ½ dl solrosfrön
  • ½ dl pumpakärnor
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk bikarbonat
  • ½ msk havssalt
  • 2 dl blandade nötter (mandel, hasselnötter, valnötter, cashewnötter, paranötter)
  • 5 torkade aprikoser skurna i bitar
  • 4 dl yoghurt naturell
  • 2 tsk vitvinsvinäger

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader (175 grader om det är varmluft).
  2. Smörj en avlång form, bröa med sesamfrön.
  3. Dela alla nötter och aprikoserna i mindre bitar.
  4. Rör ihop alla ingredienser i en skål. Lägg över i formen. Strö eventuellt ut frön på toppen av bröden och jämna till med en kniv.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter.

Kommentera detta GI-bröd recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013