Glace au four

Betydligt enklare att göra än den ser ut. Vill man förenkla sin glace au four ännu mer så köper man färdig sockerkaksbotten.

Ingredienser (6 portion)

Sockerkaksbotten
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 ½ tsk bakpulver
smör
ströbröd
Maräng
3 äggvitor
3 msk socker
Fyllning
½ liter vaniljglass
½ liter färska eller halvtinade frysta hallon

Tillagning

Sockerkaksbotten:sätt ugnen på 175 grader.

Smörj och bröa en rund springform.

Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.

Blanda mjöl och bakpulver. Blanda försiktigt med äggsmeten.

Häll i formen.

Ställ formen på galler i nedre delen av ugnen. Grädda i cirka 30-35 minuter (prova med sticka att den är torr).

Vänd upp och ner på galler.

Låt formen ligga över medans den kallnar.

Maräng: Sätt ugnen på 250 grader.

Vispa äggvitan till hårt skum, tillsätt sockret lite i taget.

Färdigställning: Skär ut sockerkaksbottnen lika stor som glassblocket och lägg upp på ett ugnsfat.

Lägg glassblocket på sockerkaksbottnen, täck med hallonen och spritsa marängmassan vackert över så att det täcker ordentligt.

Gratinera högt upp i ugnen i 3-4 minuter. Servera omedelbart tillsammans med extra bär.

Fler liknande recept