Recept glutenfri kladdkaka

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Glutenfri kladdkaka

Enkel och god tårta utan gluten. Vill man även att den ska vara laktosfri kan man använda mjölkfritt margarin istället för smör.

Utskriftsvänlig version

Glutenfri kladdkaka med sökord som glutenfri, kakao, smör, kladdkaka och barnkalas

Ingredienser (10 portioner)

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl sojamjöl
  • 4 msk kakaopulver
  • 2 tsk vaniljsocker

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Vispa ägg och strösocker poröst med en elvisp.
  4. Blanda sojamjöl, kakaopulver och vaniljsocker i ett separat kärl.
  5. Vänd ner mjölblandning och smöret i smeten.
  6. Häll smeten i en form som är 24 cm i diameter. Vill man smörja och "bröa" formen kan man använda kokosflingor eller glutenfritt ströbröd/skorpmjöl.
  7. Sätt in i ugnen och grädda i ca 15-17 minuter.
  8. Låt kakan svalna en stund, och servera sedan med lättvispad grädde.

Kommentera detta Glutenfri kladdkaka recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013