Recept grahamsbröd

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Grahamsbröd

Smakrikt, billigt och lättbakat grahamsbröd.

Utskriftsvänlig version

Grahamsbröd med sökord som grahamsmjöl, bröd, vetemjöl, fänkål och enkelt

Ingredienser (2 portioner)

  • 6 dl+1 dl vetemjöl
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 25 g jäst
  • 1 ½ tsk salt
  • 5 dl kallt vatten
  • 1 msk sirap
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk fänkål

Tillagning

  1. Smula jästen i en bunke. Lös den i vattnet.
  2. Mortla fänkålen och tillsätt tillsammans med honung, salt, sirap och olivolja.
  3. Tillsätt allt grahamsmjöl och 5 dl vetemjöl. Arbeta med elvispens degkrokar eller hushållsassisten i 5 minuter. Strö över 1 dl vetemjöl och låt jäsa i 1 1/2 timme.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den ordentligt. Forma till två limpor.
  5. Låt jäsa i 30 minuter.
  6. Sätt ugnen på 250 grader.
  7. Grädda i nederdelen av ugnen i 20-25 minuter sänk värmen till 225 grader efter 10 minuter. Vädra efter 15 minuter.
  8. Låt svalna på bakgaller.

Kommentera detta Grahamsbröd recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013