Recept grahamsbullar

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Grahamsbullar

Goda och nyttiga frukostbullar. Äter man mot förmodan inte upp alla direkt så kan man göra grahamsskorpor av det som blir över.

Utskriftsvänlig version

Grahamsbullar med sökord som grahamsmjöl, mjölk, bulle, vetemjöl och enkelt

Ingredienser (20 portioner)

  • 25 g jäst
  • 2 msk smör
  • 2 ½ dl mjölk
  • 4 ½ dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk salt

Tillagning

  1. Smula jästen och lägg i kanten på en bunke.
  2. Smält smöret och häll därefter i mjölken. Värm till fingervarmt.
  3. Lägg mjöl, honung och salt i andra delen av bunken.
  4. Häll smörmjölken på jästen och blanda allt ordentligt och knåda. Jäs i 30 minuter.
  5. Forma avlånga bullar och lägg på bakplåtspapper. Jäs i 45 minuter.
  6. Sätt ugnen på 250 grader.
  7. Grädda grahamsbullarna i c:a 10 minuter.
  8. Pensla med kallat vatten och låt svalna på galler.

1 kommentar

  1. Knut Davidsdotter:

    1 stjärnor

    Alldeles för salta tycker man ska dela saltet på fyra.

Totalbetyg: 1 baserat på 1 betyg

Kommentera detta Grahamsbullar recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013