Recept grissini

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Grissini

Snygga hårda italienska brödpinnar. Servera med parmaskina som drinktilltugg, röt lax på midsommar eller som smakneutraliserare mellan glasen på en vinprovning. Håller flera veckor om de förvaras i en lufttät burk.

Utskriftsvänlig version

Grissini med sökord som bröd, buffé, tjejmiddag, billigt och enkelt

Ingredienser (20 portioner)

  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 7-8 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 5 msk olivolja

Tillagning

  1. Lös upp jästen i vattnet.
  2. Rör i hälften av vetemjölet. Blanda i saltet och olivoljan.
  3. Rör ner resten av mjölet och blanda till en lös deg.
  4. Låt degen jäsa i ca 20 minuter till dubbel storlek.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Dela degen i två delar och kavla ut med rikligt med mjöl till ½ cm tjocklek.
  7. Pensla med vatten. Skär i 1 cm breda remsor. Skruva remsorna och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  8. Låt jäsa i 15 minuter.
  9. Baka i ugnen i 20-25 minuter, tills de är gyllenbruna.
  10. Tips: Om bröden inte blir helt spröda kan man eftertorka dem i ugnen genom att stänga av värmen och öppna luckan.

1 kommentar

  1. Ingrid i Rinkaby:

    4 stjärnor

    Spröda och goda!

Totalbetyg: 4 baserat på 1 betyg

Kommentera detta Grissini recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013