Recept grov rågbulle

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Grov rågbulle

Det här brödreceptet ger två härligt grova rågbullar med många goda aromer. Mjölmängderna kan varieras sinsemellan beroende på hur grovt bröd man vill ha.

Utskriftsvänlig version

Grov rågbulle med sökord som bröd, grahamsmjöl, anis, ättika och fänkål

Ingredienser (2 portioner)

  • 50 g jäst
  • 6 ½ dl fingervarmt vatten
  • 1 msk salt
  • 1 msk råsocker eller honung
  • 1 dl sirap
  • 1 msk stött kummin
  • ½ msk stött fänkål
  • ½ msk stött anis
  • 1 msk finhackad pomerans
  • 3 msk ättika
  • 2 msk matolja
  • 9 dl grovt rågmjöl
  • 5 grahamsmjöl
  • 6-7 dl vetemjöl

Tillagning

  1. Lös ut jästen i lite av vattnet i en bunke.
  2. Tillsätt resten av vattnet, alla kryddor, ättika och matolja.
  3. Häll i mjölet och arbeta degen rejält.
  4. Låt den jäsa övertäckt på en ljum plats i c:a 45 minuter.
  5. Baka ut två runda bullar som läggs på plåt och får jäsa i 30 minuter.
  6. Baka i 200 graders ugn i 45 minuter.

Kommentera detta Grov rågbulle recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013