Recept halloncheesecake med browniebotten

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Halloncheesecake med browniebottenStjärnrecept

Hallon och choklad är en beprövad, men nästan alltid lika god kombination. Här är den applicerad på en cheesecake.

Utskriftsvänlig version

Halloncheesecake med browniebotten med sökord som hallon, cheesecake, choklad, vispgrädde och sommar

Ingredienser (12 portioner)

  • Browniebotten
  • 200 g grovhackad mörk choklad
  • 200 g osaltat smör
  • 250 g florsocker
  • 3 stora ägg
  • 110 g vetemjöl
  • Cheesecake
  • 400 g philadelphiaost
  • 150 g florsocker
  • 100 g vit choklad
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 stora ägg
  • Hallongrädde
  • 3 dl vispgrädde
  • 75 g florsocker
  • 160 g färska eller frysta hallon
  • Till dekoration
  • färska hallon

Tillagning

  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Browniebotten: Grovhacka chokladen lägg i en värmetålig skål och sätt den över en kastrull med sjudande vatten. Låt chokladen smälta.
  3. Lägg smör och socker i en elektrisk mixer med en flatblandare och blanda väl.
  4. Tillsätt äggen, ett i taget, blanda väl och skrapa ner oblandade ingredienser från sidan av skålen med en slickepott.
  5. Tillsätt mjölet lite i tagen och blanda väl efter varje tillsats. Vrid sedan mixern upp till högre hastighet och slå en stund tills smeten är jämn.
  6. Häll långsamt i den smälta chokladen och blanda väl. Häll i en 30 cm x 23 cm x 5 cm djup bakplåt, klädd med bakplåtspapper och släta över med en slickepott.
  7. Cheesecake: Smält den vita chokladen på samma sätt som den mörka chokladen.
  8. Blanda philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker i en elektrisk mixer med flatblandare och blanda på låg hastighet tills massan är slät och tjock.
  9. Tillsätt 1 ägg i taget under omkörning. Skrapa ner oblandade ingredienser från sidan av skålen med en slickepott. Blandningen bör vara mycket smidig och krämig.
  10. Tillsätt den smälta vita chokladen och vrid mixern till en högre hastighet en kort stund.
  11. Skeda ut cheesecaken över browniebottnen och släta till med en slickepott.
  12. Grädda i 30-35 minuter tills kanterna fått lite färg.
  13. Låt svalna helt och ställ därefter i kylskåp i minst 3 timmar, men det blir allra godast om den får stå över natten.
  14. Hallongrädde: Häll grädde, florsocker och tinade hallon i en skål och vispa fast, men inte hård. Bred ut grädden på cheesecaken.
  15. Skär cheesecaken i 12 fyrkanter. Dekorera med färska hallon.

3 kommentarer

  1. Hanna:

    Ska brownie botten in i ugn först innan man häller på cheesecake smeten och isåfall hur länge?

  2. Nelly:

    Jag hade den i brownie botten inne i ungnen i ca 20 minuter, se till att den blir fast för annars kommer hela cheesecake smeten åka igen kakan...

  3. Nelly (igen):

    Gjort receptet ett par gånger, låt bli att ha brownie bottnen i ungen innan cheesecake smeten :)

Kommentera detta Halloncheesecake med browniebotten recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013