Hallonpannacottapaj

Syndigt god pannacotta på digestivebotten. Pajen passar bästa att göra när de svenska hallonen är mogna.

Hallonpannacottapajen håller sig 1-2 dagar i kylskåp om något skulle bli över.

Ingredienser (10 portion)

Botten
80 g smör
13 digestivekex
Pannacotta
3 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 g färska eller tinade hallon
200 g philadelphiaost
Garnering
färska hallon

Tillagning

Smält smöret.

Kör kex och smör i matberedare. Kan så klart även göras för hand om man vill.

Tryck ut blandningen i botten på en pajform. Ställ i kylen.

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

Häll vispgrädde och strösocker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst upp sig.

Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur.

Rör ner dem i sockergrädden.

Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.

Mixa hallonen med stavmixer eller i matberedare till en puré. Är man extra ambitiös kan man sila bort kärnorna med en hushållssil.

Rör ner philadelphiaosten och hallonpurén i sockergrädden.

Vispa smeten slät och häll i pajformen.

Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar tills den har stelnat.

Servera med färska hallon.

Fler liknande recept