Syndigt god pannacotta på digestivebotten. Pajen passar bästa att göra när de svenska hallonen är mogna.
Hallonpannacottapajen håller sig 1-2 dagar i kylskåp om något skulle bli över.
Syndigt god pannacotta på digestivebotten. Pajen passar bästa att göra när de svenska hallonen är mogna.
Hallonpannacottapajen håller sig 1-2 dagar i kylskåp om något skulle bli över.
Botten
80 g smör
13 digestivekex
Pannacotta
3 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 g färska eller tinade hallon
200 g philadelphiaost
Garnering
färska hallon
Smält smöret.
Kör kex och smör i matberedare. Kan så klart även göras för hand om man vill.
Tryck ut blandningen i botten på en pajform. Ställ i kylen.
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Häll vispgrädde och strösocker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst upp sig.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur.
Rör ner dem i sockergrädden.
Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
Mixa hallonen med stavmixer eller i matberedare till en puré. Är man extra ambitiös kan man sila bort kärnorna med en hushållssil.
Rör ner philadelphiaosten och hallonpurén i sockergrädden.
Vispa smeten slät och häll i pajformen.
Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar tills den har stelnat.
Servera med färska hallon.