Recept hallonpannacottapaj

Hoppa till innehållet
Recept centralen

HallonpannacottapajStjärnrecept

Syndigt god pannacotta på digestivebotten. Pajen passar bästa att göra när de svenska hallonen är mogna.

Hallonpannacottapajen håller sig 1-2 dagar i kylskåp om något skulle bli över.

Utskriftsvänlig version

Hallonpannacottapaj med sökord som hallon, paj, färskost, kex och bärpaj

Ingredienser (10 portioner)

  • Botten
  • 80 g smör
  • 13 digestivekex
  • Pannacotta
  • 3 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 250 g färska eller tinade hallon
  • 200 g philadelphiaost
  • Garnering
  • färska hallon

Tillagning

  1. Smält smöret.
  2. Kör kex och smör i matberedare. Kan så klart även göras för hand om man vill.
  3. Tryck ut blandningen i botten på en pajform. Ställ i kylen.
  4. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
  5. Häll vispgrädde och strösocker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst upp sig.
  6. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur.
  7. Rör ner dem i sockergrädden.
  8. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
  9. Mixa hallonen med stavmixer eller i matberedare till en puré. Är man extra ambitiös kan man sila bort kärnorna med en hushållssil.
  10. Rör ner philadelphiaosten och hallonpurén i sockergrädden.
  11. Vispa smeten slät och häll i pajformen.
  12. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar tills den har stelnat.
  13. Servera med färska hallon.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Château Fontebride (Frankrike, 145 kr, varunr: 4113)

2 kommentarer

  1. Evelina :

    Jag tycker att detta låter jättefrässsigt, så jag och mina girrrls ska testa detta. Det blir bak idag och mummsning imon före vi ska ut och dansa dans :)

  2. Anna-Karin Johansson:

    5 stjärnor

    Lätt att göra och smakar ljuvligt!!

Totalbetyg: 5 baserat på 1 betyg

Kommentera detta Hallonpannacottapaj recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013