Recept havrekakor med russin

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Havrekakor med russin

Spröda och goda havrekakor med russin. Vill man variera kan man byta ut russinen mot hackad choklad.

Utskriftsvänlig version

Havrekakor med russin med sökord som havregryn, kaka, russin, fikabröd och enkelt

Ingredienser (40 portioner)

  • 125 g smör
  • 120 g vetemjöl
  • 1 dl russin
  • 4 dl havregryn
  • 1 ½ dl socker
  • ¾ tsk bikarbonat (utrört i 1 msk gräddfil eller fil)
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör matfett och socker.
  3. Hacka russinen och blanda ner dem i smeten.
  4. Rör i övriga ingredienser.
  5. Rulla bollar, som små plommon, och lägg dem på bakpappersklädd plåt.
  6. Tryck till med en gaffel.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.
  8. Låt svalna lite plåten och sen på en kall plåt.

1 kommentar

  1. Maria:

    Mm ser gott ut :)Har inte provat än, men kanske blir så någon gång, vem vet? ;)

Kommentera detta Havrekakor med russin recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013