Recept hönökaka

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Hönökaka

Ett härligt mjukt svensk bröd från Bohuslän som passar bra med smör och räkor.

Utskriftsvänlig version

Hönökaka med sökord som västkusten, bröd, vitt bröd, mjöl och tillbehör

Ingredienser (4 portioner)

  • 900 g vetemjöl
  • 200 g socker
  • ½ tsk salt
  • 50 g jäst
  • 7 dl fingervarmt vatten
  • 150 g rumstempererat smör

Tillagning

  1. Smula ner jästen i en liten skål och lös den i lite av degvätskan.
  2. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Finfördela smöret, tillsätt salt och resten av den fingervarma vattnet.
  3. Häll i jästvätskan och arbeta ihop till en deg, som får jäsa till dubbel storlek.
  4. Dela degen i fyra delar. Knåda varje bit ordentligt så att inga luftbubblor finns kvar. Låt jäsa i 30 minuter.
  5. Kavla ut till runda kakor, nagga dem med en gaffel. Låt jäsa i 30 minuter.
  6. Sätt ugnen på 275 grader.
  7. Nagga kakorna en sista gång innan gräddningen. Grädda i ca 2-3 minuter.

1 kommentar

  1. Björre med Åsis:

    5 stjärnor

    Supergötta! Gört!

Totalbetyg: 5 baserat på 1 betyg

Kommentera detta Hönökaka recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013