Bröd- och bakrecept från Indien http://www.receptcentralen.se/brod-och-bak/indien/ Bröd- och bakrecept från Indien. Recept från Receptcentralen.se Tue, 23 Jul 2019 00:42:13 +0100 sv Hansson, Daniel Alinge, Henrik Copyright 2019 Papadam http://www.receptcentralen.se/brod-och-bak/papadam/ Världens enklaste sätt att imponera på sina ej kulinariskt bevandrade bekanta är att göra papadam. Papadam görs på linsmjöl/rismjöl och hirsmjöl och kan vara smaksatta med hel spiskummin. Papadam säljs i förpackningar om ca 30 stycken ogräddade hårda bröd. http://www.receptcentralen.se/brod-och-bak/papadam/

Världens enklaste sätt att imponera på sina ej kulinariskt bevandrade bekanta är att göra papadam.

Papadam görs på linsmjöl/rismjöl och hirsmjöl och kan vara smaksatta med hel spiskummin.

Papadam säljs i förpackningar om ca 30 stycken ogräddade hårda bröd.

Ingredienser (30 portioner)

  • papadam-bröd
  • matolja

Tillagning

  1. Värm matoljan i en tjockbottnad kastrull (använd så mycket matolja att det brödet täcks helt).
  2. Doppa ner en brödbit i taget i den heta oljan. Fritera dem några sekunder tills de pöser upp och blir stora och krispiga.
  3. Använd hålslev att ta upp brödet med.
  4. Servera till indisk mat.
]]>
recept Mon, 17 Nov 2008 16:05:09 +0100
Naan http://www.receptcentralen.se/brod-och-bak/naan/ Naan är en självklarhet till det mesta i det indiska köket och det är lätt att baka själv. http://www.receptcentralen.se/brod-och-bak/naan/

Naan är en självklarhet till det mesta i det indiska köket och det är lätt att baka själv.

Ingredienser (10 portioner)

  • 25 g jäst
  • 2 dl fingervarm mjölk
  • 2 ½ dl fil eller yoghurt
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 10-11 dl vetemjöl

Tillagning

  1. Sätt ugnen på max och grill med plåten inne i mitten av ugnen.
  2. Lös jästen i en blandning av mjölk och fil/yoghurt.
  3. Blanda salt och bakpulver i vetemjölet i en degbuke. Rör ner mjölet i vätskan och knåda degen ca 8 minuter med elvispens degkrokar eller i en assistent. Täck med plastfolie och jäs degen ungefär 1 timme.
  4. Platta till degen och dela den i 10 lika stora bitar. Kavla ut dem till tunna, droppformade bröd.
  5. Lägg in bröden 2-3 stycken åt gången på den heta plåten.
  6. Vänd bröden efter ungefär 2 minuter när de börjar blåsa upp sig och får gräddade prickar. Grädda ytterligare en halv minut på andra sidan.
  7. Linda i handdukar och ät bröden varma.
]]>
recept Tue, 5 Feb 2008 22:21:31 +0100