Recept kardemummakaka

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Kardemummakaka

Kaka med mycket smak av kardemumma. Smeten går snabbt att sno ihop och sen är det bara att grädda, låta svalna lite och servera. Kardemummakakan går dessutom bra att frysa in.

Utskriftsvänlig version

Kardemummakaka med sökord som kardemumma, kaka, fikabröd, dop och mjöl

Ingredienser (10 portioner)

  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk kardemummakärnor
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 ½ dl mjölk
  • 1 ägg
  • pärlsocker

Tillagning

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Smörj och bröa en rund form med hål i mitten.
  3. Stöt kardemumman i en mortel.
  4. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, strösocker och kardemumma.
  5. Rör ner smör, mjölk och ägg.
  6. Häll smeten i formen.
  7. Strö på pärlsocker och grädda 35-40 minuter.
  8. Låt kakan svalna lite innan den skärs upp.

Kommentera detta Kardemummakaka recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013