Karelsk äppelkaka

En god krämig äppelkaka som man serverar utan något tillbehör eftersom den praktiskt nog är allt-i-ett. Denna äppelkaka kan även frysas.

Ingredienser (8 portion)

Pajskal
100 g smör
¾ dl strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
Fyllning
5 dl gräddfil
2 ägg
2 dl vispgrädde
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Garnering
3 äpplen, skalade och skurna i bitar
kanel

Tillagning

Pajskal: Smör och socker röres pösigt.

Tillsätt ägg och vetemjöl, arbeta ihop till en deg och tryck ut i en form med hög kant.

Sätt ugnen på 175 grader.

Fyllning: Blanda ingredienserna till fyllningen och häll i pajskalet. Lägg i äppelbitarna.

Grädda i 175-200 grader i c:a 1 timme eller tills pajskalet släpper från formen.

Låt svalna och ställ därefter i kylskåpet att kallna.

Strö på kanel och servera kylskåpskall.

Fler liknande recept