Key lime pie

Klassisk dessertpaj från Florida. Recept till key lime paj var egentligen en kompromiss med den kondenserade mjölken, eftersom det innan kylskåpets intåg, var svårt att få tag i mjölk i delstaten.

Ingredienser (8 portion)

Pajbotten
12 digestivekex
125 g smält smör
Fyllning
4 ägg
1 ¼ dl pressad limesaft (behövs c:a 5 lime)
400 g söt kondenserad mjölk
1 tsk rivna limeskal
3 tsk strösocker

Tillagning

Pajbotten: Sätt ugnen på 175 grader. Smula och mixa kex med smält smör. Tryck ut i en pajform.

Baka i ugnen 7-8 minuter.

Fyllning: Sänk värmen till 125 grader.

Separera äggulor och äggvitor.

Blanda äggulor, pressad limesaft, kondenserad mjölk och limeskal.

Häll fyllningen på pajbotten. Grädda i 10-15 minuter tills fyllningen stelnat.

Låt svalna.

Höj ugnen till 250 grader.

Vispa äggvitor till ett hårt skum och vänd ned strösockret.

Spritsa ut marängsmeten på den svalnade pajen.

Grädda mitt i ugnen i 3-4 minuter.

Låt svalna lite och servera.

Fler liknande recept