Recept klassiska kanelbullar

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Klassiska kanelbullar

Kanelbullar som garanterat smälter i munnen.

Utskriftsvänlig version

Klassiska kanelbullar med sökord som kanel, bulle, mandelmassa, söt och klassiker

Ingredienser (16 portioner)

  • Vetedeg
  • 2 ½ dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 350+250 g vetemjöl special
  • 2 msk+¾ dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk nymald kardemumma
  • 1 ägg
  • 100 g rumstempererat smör
  • Mandelremonce
  • 75 g mandel
  • 75 g strössocker
  • 1 msk kallt vatten
  • 75 g rumstempererat normalsaltat smör
  • Kanelsocker
  • 50 g strösocker
  • 5 g vaniljsocker
  • 5 g kanel
  • Utbakning
  • lite vetemjöl special
  • 1 rumstemperterat och uppvispat ägg
  • pärlsocker

Tillagning

  1. Vetedeg: Häll mjölk och jäst i en matberedare eller KitchenAid Artisan. Kör snabbt tills jästen löst sig.
  2. Tillsätt den stora mängden vetemjöl special och den lilla mängden strösocker. Knåda några minuter. Låt jäsa i en halvtimme.
  3. Tillsätt resten av vetemjölet och strösockret, samt saltet, kardemumman och ägget. Klicka i smöret.
  4. Knåda i 4-5 minuter.
  5. Lägg över allt i en skål och täck över noga. Låt jäsa i 30 minuter.
  6. Mandelremonce: Skålla och skala mandel.
  7. Kör mandeln i en matberdare.
  8. Tillsätt strösockret och vattnet. Kör till en massa.
  9. Tillsätt smöret och blanda väl.
  10. Kanelsocker: Blanda alla ingredienser.
  11. Knåda den färdigjästa deg lätt och kavla ut den på ett lätt mjölat bakbord. 30 cm bred och 3-4 mm tjock.
  12. Bred på mandelremonce och strö över rikligt med kanelsocker.
  13. Rulla ihop och dela degen i 16 delar.
  14. Lägg bitarna i bullformar och låt jäsa i 40-45 minuter.
  15. Sätt ugnen på 225 grader.
  16. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  17. Grädda mitt i ugnen i 7 minuter.
  18. Låt svalna under bakduk på galler.
  19. Servera med mjölk, saft eller kaffe.

Kommentera detta Klassiska kanelbullar recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013