Recept krämmassa

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Krämmassa

God vanilj- och mandelmassekräm som passar att fylla bullar och andra bakverk med.

Utskriftsvänlig version

Krämmassa med sökord som vanilj, mandel, kräm, mandelmassa och bakverk

Ingredienser (1 portion)

  • 150 g nyskållad och nymald mandel
  • 150 g strösocker
  • ev. lite vatten
  • ½ vaniljstång
  • 250 g mjölk
  • 3 äggulor
  • 20 g maizena
  • 12 g smör

Tillagning

  1. Blanda mald mandel och strösocker. Det kan behövas lite vatten för att få ihop det till en massa. Ställ kallt minst någon timme. Gärna längre.
  2. Dela vaniljstången på hälften och skrapa ur fröna.
  3. Häll mjölk och frön i en liten kastrull. Koka upp under omkörning och dra åt sidan och sätt på ett lock och ställ ut sidan ett tag.
  4. Vispa äggulor och socker lätt och tillsätt mjölet. Slå över mjölken och blanda ordentligt. Häll tillbaka i kastrullen.
  5. Koka upp under omkörning. Tillsätt smöret och vispa tills det smält. Sätt ner kastrullen i ett isvattenbad och låt svalna.
  6. Blanda mandelmassa och 100 g vaniljkräm. Häll i en spritspåse och lägg den i kylskåpet tills den ska användas.

Kommentera detta Krämmassa recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013