Recept krispig smulpaj med blåbär

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Krispig smulpaj med blåbär

Om det blir spontanfest är det kladdkaka eller smulpaj som gäller. Det här receptet på smulpaj är fyllt med supernyttiga blåbär och krispiga digestivekex.

Utskriftsvänlig version

Krispig smulpaj med blåbär med sökord som paj, smulpaj, enkelt, blåbär och bärpaj

Ingredienser (6 portioner)

  • Smuldeg
  • 100 g smör
  • 2 msk strösocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 4-5 digestivekex
  • Övrig fyllning
  • 250 g frysta blåbär
  • 2 msk socker
  • ½-1 msk potatismjöl
  • 1 tsk vaniljsocker

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Finfördela smöret och mortla digestivekexen. Blanda med övriga ingredienser till en smuldeg.
  3. Häll blåbären i en pajform.
  4. Strö över socker, potatismjöl och vaniljsocker.
  5. Föredela smuldegen över blåbären.
  6. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.
  7. Servera med vaniljglass.

Kommentera detta Krispig smulpaj med blåbär recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013