Recept linfröbullar

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Linfröbullar

Mustiga, nyttiga och goda linfröbullar. Linfröbullarna går utmärkt att frysa in och värma i mikro inför servering, smakar nästan som nybakta även då.

Utskriftsvänlig version

Linfröbullar med sökord som linfrö, bulle, söndagsfrukost, grahamsmjöl och smör

Ingredienser (16 portioner)

  • 25 g jäst
  • 50 smör
  • 1 msk honung
  • 1 dl rågsikt
  • ¾ dl linfrön
  • ½ dl vetekli
  • 2 ½ dl mjölk
  • 1 ½ dl filmjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 dl fullkornsvetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 4-5 dl vetemjöl

Tillagning

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm fingervarmt.
  3. Blanda i de övriga ingredienserna, men spara lite vetemjöl till utbakningen.
  4. Kör i maskin eller med elvispens degkrokar i 4-5 minuter.
  5. Täck över och låt jäsa i minst 1 timme.
  6. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den väl.
  7. Forma 16 runda bullar och låt jäsa 45 minuter på en bakplåtspappersbeklädd plåt.
  8. Sätt ugnen på 225 grader.
  9. Grädda bullarna mitt i ugnen i 10-12 minuter.
  10. Låt svalna på galler.

Kommentera detta Linfröbullar recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013