Recept matbröd med smak av italien

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Matbröd med smak av ItalienStjärnrecept

Ett lättbakat och luftigt bröd med god arom från olivolja och durumvete. Passar bra som bröd till maten. Saltmängden kan varieras lite efter personlig smak.

Utskriftsvänlig version

Matbröd med smak av Italien med sökord som vitt bröd, kräftskiva, enkelt, durumvete och olivolja

Ingredienser (2 portioner)

  • 50 g jäst
  • 4 ½ dl vatten, fingervarmt
  • ½ dl italiensk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk havssalt
  • 9 dl vetemjöl
  • 3 dl durumvete

Tillagning

  1. Lös upp jästen i lite av det fingervarma vattnet.
  2. Häll på resten av vattnet, honungen, havssaltet, olivoljan och arbeta in det mesta av mjölet. Låt degen jäsa till dubbel storlek, 50 minuter.
  3. Tag upp degen och knåda den slät med resten av mjölet.
  4. Dela degen i två bitar. Rulla dessa till släta bröd som läggs på en olivoljesmord plåt för att jäsa i 50 minuter.
  5. Sätt ugnen på 250 grader.
  6. Grädda bröden mitt i ugnen i 5 minuter. Sänk därefter värmen till 200 grader och grädda i ytterligare 20 minuter. Brödet ska låta ihåligt när man knackar på det. Då är det färdigt.

7 kommentarer

  1. Poppe:

    5 stjärnor

    Jag gillar verkligen detta recept. Gott och enkelt bröd att baka.
    Tack för ett bra recept!!

  2. Anna:

    5 stjärnor

    Jätte jätte gott och enkelt bröd. Rekommenderas verkligen. Jättegott att rosta. Ta gärna lite mer av honung, salt och olivoljan så tycker jag att det blir mkt godare. Lycka till :)

  3. muro:

    jättegod! jag la oxå in lite ostbitar (parmesan) i och det blev suveränt. barnen åt upp hela på några timmar!

  4. Annelie :

    4 stjärnor

    Ett mycket gott bröd! Tyckte dock att det lät lite med bara 1 tsk salt så jag hade i 1 msk istället och det blev väldigt bra om man vill ha lite mer smak. Tog också 0.75 dl olivolja, för att det är så gott :)

  5. Peter Larsson:

    5 stjärnor

    Jag har provat receptet och det är gudumligt gott!! Min dotter ville ha som franskbröd med vallmofrö på så jag testade det oxå. Det blev enligt min uppfattning änu godare då,om man vill ha det som vanlig vardags limpa med ost eller ex salami på.
    men till mat är orginalet det bästa alternativet...

  6. Peter Larsson:

    5 stjärnor

    Jag har provat receptet och det är gudumligt gott!! Min dotter ville ha som franskbröd med vallmofrö på så jag testade det oxå. Det blev enligt min uppfattning änu godare då,om man vill ha det som vanlig vardags limpa med ost eller ex salami på.
    men till mat är orginalet det bästa alternativet...

  7. Johan:

    3 stjärnor

    Testade detta efter alla positiva kommentarer men blev besviken, det blev fint att se på men särskilt speciellt blev det inte avseende smaken. Ett rätt vanligt slätt vitt bröd utan karaktär.

Totalbetyg: 4,5 baserat på 6 betyg

Kommentera detta Matbröd med smak av Italien recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013