Bröd- och bakrecept från Mexiko http://www.receptcentralen.se/brod-och-bak/mexiko/ Bröd- och bakrecept från Mexiko. Recept från Receptcentralen.se Mon, 20 May 2019 19:25:58 +0100 sv Hansson, Daniel Alinge, Henrik Copyright 2019 Chiakex http://www.receptcentralen.se/brod-och-bak/chiakex/ Goda chiakex som innehåller omega 3, vitaminer, mineraler och kostfiber. Receptet ger en plåt, men dubbla eller tredubbla gärna om de ska grädda i varmluftsugn. http://www.receptcentralen.se/brod-och-bak/chiakex/

Goda chiakex som innehåller omega 3, vitaminer, mineraler och kostfiber.

Receptet ger en plåt, men dubbla eller tredubbla gärna om de ska grädda i varmluftsugn.

Ingredienser (10 portioner)

  • 3/4 dl chiafrön
  • 1/2 dl linfrön
  • 1/2 dl solroskärnor
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 dl vatten
  • 1/4 tsk salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 145 grader.
  2. Lägg linfrön i vattnet i ca 15 minuter.
  3. Tillsätt chiafröna och vänta 5-10 minuter.
  4. Blanda i resten av ingredienserna.
  5. Bred ut tunt på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  6. Grädda mitt i ugnen i 30 minuter.
  7. Stäng av ugnen, sätt ungsluckan på glänt. Men låt kexen stå kvar och svalna.
  8. Förvara i en burk.
]]>
recept Thu, 6 Dec 2012 11:39:03 +0100
Vetetortillas http://www.receptcentralen.se/brod-och-bak/vetetortillas/ Det är enkelt att baka sitt eget mexikanska bröd, Tortillas de Harina eller vetetortillas. Dessa används traditionellt främst i norra Mexiko. De kan användas till enchiladas eller helt enkelt fyllas med tacofyllning. http://www.receptcentralen.se/brod-och-bak/vetetortillas/

Det är enkelt att baka sitt eget mexikanska bröd, Tortillas de Harina eller vetetortillas. Dessa används traditionellt främst i norra Mexiko. De kan användas till enchiladas eller helt enkelt fyllas med tacofyllning.

Ingredienser (10 portioner)

  • 5 dl vetemjöl
  • ¾ tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk smör
  • 1 msk rapsolja
  • 1 ¾ dl kallt vatten

Tillagning

  1. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke.
  2. Arbeta in smör och rapsolja väl i mjölet.
  3. Tillsätt vatten och knåda till degen är mjuk och elastisk (använd gärna matberedare).
  4. Forma tio bollar och låt dem vila övertäckta i en kvart ungefär.
  5. Kavla ut dem på mjölat bakbord till runda tunna brödkakor stora som en medelstor stekpanna. Borsta av överblivet mjöl.
  6. Lägg en tortilla i taget i en varm torr medelvarm stekpanna på spisen. Grädda i 1 ½ minut per sida.
  7. Tryck ned blåsorna som bildas med hjälp av en handduk.
  8. Lägg tortillas på bakgaller i en hög. Låt dem svalna under bakduk så håller de sig mjuka.
  9. Tortillas kan förvaras i nästan en vecka i plastpåse i
    kylskåp.
]]>
recept Sat, 19 Sep 2009 11:06:58 +0100
Kanderade pecannötter http://www.receptcentralen.se/brod-och-bak/kanderade-pecannotter/ Ett hetare och ganska nyttigt hemgjort helggodis som passar både till jul och helloween. Pecannöten växer vilt i södra USA och Mexico. Den påminner om valnöten både till utseende, användning och smak. http://www.receptcentralen.se/brod-och-bak/kanderade-pecannotter/

Ett hetare och ganska nyttigt hemgjort helggodis som passar både till jul och helloween.

Pecannöten växer vilt i södra USA och Mexico. Den påminner om valnöten både till utseende, användning och smak.

Ingredienser (10 portioner)

  • 3 msk strösocker
  • 4 msk ljus sirap
  • 1 tsk salt
  • några varv nymald svartpeppar
  • 1-2 krm cayennepeppar
  • 4 dl pecannötter

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör ihop strösocker, sirap, salt, svartpeppar och cayennepeppar i en liten kastrull.
  3. Låt blandningen koka ihop ett par minuter.
  4. Rör ner pecannötterna i kastrullen.
  5. Sprid ut nötterna med lite av såsen på en bakpapperstäckt plåt.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Rör om med en gaffel efter halva tiden.
  7. Häll över nötterna på ett bakplåtspapper och separera nötterna från varandra med en kockpincett. Låt svalna.
]]>
recept Mon, 10 Nov 2008 10:58:31 +0100