Recept mjukt tunnbröd

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Mjukt tunnbröd

Ett härligt norrlänskt bröd som smakar bra både till frukost och som utflycktsmat.

Utskriftsvänlig version

Mjukt tunnbröd med sökord som norrland, bröd, råg, fänkål och tunnbröd

Ingredienser (14 portioner)

  • 25 g jäst
  • 50 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl kallt vatten
  • ½ tsk nymald fänkål
  • ½ tsk nymald anis
  • ½ tsk nymald kummin
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk hjorthornsalt (alt. bakpulver)
  • 500 g vetemjöl
  • 250 g fullkornsvetemjöl

Tillagning

  1. Smält smöret, häll i mjölken, fänkål, anis, kummin och vattnet och värm fingervarmt.
  2. Smula ner jästen i en bunke och häll på degspadet. Vispa tills jästen löst sig.
  3. Tillsätt salt, sirap, hjorthornssalt och nästan allt mjölet. Låt degen jästa under bakduk i 1 ½ timme.
  4. Tag upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 14 bitar. Kavla tunna rundlar med kruskavel och låt vila ca 10 minuter.
  5. Hetta upp en torr stekpanna på medelvärme och grädda tunnbröden i torr stekpanna i 2 minuter på ena sidan och sen 1 minut på andra sidan.
  6. Låt dem svalna inslagna i bakduk.

Kommentera detta Mjukt tunnbröd recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013