Recept pajdeg för söta pajer

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Pajdeg för söta pajer

Klassisk fransk pajdeg, pâte sucre, som passar för sötare pajer.

Utskriftsvänlig version

Pajdeg för söta pajer med sökord som klassiker, florsocker, smör, vetemjöl och manitoba cream

Ingredienser (1 portion)

  • 250 g vetemjöl
  • 100 g rumsvarmt osaltat smör
  • 100 g florsocker
  • 1 krm salt
  • 1 ägg

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader (180 grader om det är en varmluftsugn).
  2. Arbeta ihop smör och florsocker till en homogen deg med en stor träsked.
  3. Tillsätt ägget och blanda till en homogen deg.
  4. Tillsätt vetemjöl och salt.
  5. Blanda till en kompakt boll.
  6. Kavla ut mellan två bakplåtspapper.
  7. Tryck ut degen i pajformen (24-26 cm i diameter) och ställ den i kylskåpet i minst 30 minuter (för att förhindra att den krymper under förgräddningen).
  8. Förgrädda pajskalet i 15 minuter och fyll med valfri fyllning.

Kommentera detta Pajdeg för söta pajer recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013