Recept parmesanbullar

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Parmesanbullar

Goda frukostbullar som har en härlig fyllig arom från parmesanosten. Bör ätas nygräddade.

Utskriftsvänlig version

Parmesanbullar med sökord som parmesanost, durumvete, studentbuffé, bröd och picknick

Ingredienser (14 portioner)

  • 50 g jäst
  • 1 dl olivolja
  • 4 dl kallt vatten
  • 1 msk honung
  • 2 dl durumvetemjöl
  • 2 dl rågsikt
  • 4-5 dl vetemjöl
  • 1 msk havssalt
  • 1 dl grovt riven parmesanost

Tillagning

  1. Smula ner jästen i en degbunke och vispa ut den i olivoljan. Tillsätt vattnet och honungen.
  2. Tillsätt mjölet och arbeta ihop allt till en smidig deg. Tillsätt saltet mot slutet.
  3. Låt jäsa i 1 timme.
  4. Knåda ihop degen och kavla ut den. Strö på lite riven parmesanost. Vik ihop och i 14 delar. Rulla ihop till runda bullar.
  5. Låt jäsa i 30-40 minuter.
  6. Sätt ugnen på 250 grader.
  7. Strö lite parmesanost över varje bulle.
  8. Grädda mitt i ugnen 5 minuter. Sänk värmen till 200 grader och grädda i ytterligare 5 minuter.
  9. Låt svalna på galler.

Kommentera detta Parmesanbullar recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013