Recept påskbröd

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Påskbröd

Ett skådebröd som pryder sin plats på påskbordet.

Utskriftsvänlig version

Påskbröd med sökord som påsk, majs, påskmat, ägg och bröd

Ingredienser (1 portion)

  • 25 gram jäst
  • 4 dl kallt vatten
  • ½ msk salt
  • 25 gram smält och avsvalnat smör
  • 1 msk honung
  • 2 dl durumvetemjöl
  • 3 dl majsmjöl
  • 6-7 dl vetemjöl
  • 1 ägg till dekoration
  • 1 ägg till pensling

Tillagning

  1. Smula ner jästen i en storbunke.
  2. Slå över vattnet och rör tills jästen löst sig ordenligt.
  3. Tillsätt salt, smält smör och honung.
  4. Rör i durumvetemjölet, majsmjöl och hälften av vetemjölet. Rör och tillsätt nästan allt av det resterande mjölet. Arbeta ordentligt till en fast och smidig deg.
  5. Jäs under bakduk i minst 1 timme.
  6. Knåda degen på mjölat bakbord och forma till en rund boll som fördjupas i mitten där ägget sätts i.
  7. Låt jäsa i c:a 45 minuter.
  8. Pensla brödet med uppvispat ägg.
  9. Sätt ugnen på 200 grader.
  10. Grädda lite under mitten i ugnen i 20-25 minuter.
  11. När du testar att knacka i botten på brödet skall det låta ihåligt om det är färdigt.

Kommentera detta Påskbröd recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013