Recept påskgodis

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Påskgodis

Påskgodis som man lätt gör själv hemma. Toppingen på påskgodiset kan varieras efter tycke och smak.

Utskriftsvänlig version

Påskgodis med sökord som påsk, marsipan, godis, mörk choklad och strössel

Ingredienser (30 portioner)

  • 250 g marsipan
  • gul hushållsfärg
  • 100 g marabou mörk
  • 1 tsk neutral olja (ej olivolja)
  • Förslag på topping
  • kokosflingor
  • strössel
  • hackade hasselnötter
  • silverkulor
  • syltade apelsinskal

Tillagning

  1. Färga marsipanen med några droppar gul hushållsfärg.
  2. Ta små degkluttar och forma till ägg. Ett tips är att förs forma till runda kulor och sen göra dessa ovala.
  3. Smält chokladen över ett vattenbad. Blanda med oljan till en slät smet.
  4. Doppa marsipanäggen i choklad och strö över önskad topping om så önskas.
  5. Lägg på smörpapper tills chokladen stelnat (ställ svalt om stelnandet drar ut på tiden).
  6. Förvara påskgodiset svalt. Helst i en sval eller en matkällare. Men kylskåp funkar också.

Kommentera detta Påskgodis recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013