En god variant av de populära pizzabullarna.
Pizzabullar Adriatico
Ingredienser (20 portion)
25 g jäst
2 ½ dl vatten
½ dl olivolja
¾ tsk salt
1 tsk honung
7 ½ dl vetemjöl
1 ägg till pensling
Fyllning
3 dl tomatsås eller ketchup
120 g kokt skinka
2 mozzarellaostar
1 burk champinjoner
torkad oregano
150 g skalade räkor
1 näve färsk basilika
Tillagning
Smula jästen i en bunke.
Tillsätt vattnet och blanda med jästen.
Blanda med övriga ingredienser till en smidig deg.
Låt jäsa i 1 timme.
Kavla ut till rektangulär platta. Bred på tomatsåsen, strö på strimmlas skinka, räkor, basilika och champinjoner. Strö över riven
Rulla ihop på samma sätt som kanelsnurror och skiva rullen till ca 20 st.
Låt jäsa en stund, ca 30 min.
Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla med ägg, krydda med torkad oregano och strö på lite ost.
Grädda mitt i ugnen i 8-10 min.